Haataja keskimatkalla neljäs

Anna Haataja oli pitkään kiinni mitalin syrjässä nuorten MM-keskimatkalla Tshekissä. Hän jäi lopulta kuusi sekuntia pronssista ja oli neljäs. Voiton kisassa vei Tanskan Miri Thrane Odum, joka juhli kesäkuussa Venlojen viestin voittoa. Kärkinelikossa oli muutenkin pohjoismaiset värit hyvin edustettuna, sillä toinen oli Ruotsin Lisa Risby ja kolmas Norjan Mathilde Rundhaug. Haatajan ero voittajaan oli vain 46 sekuntia.

Suomalaisten hyvää päivää täydensi Johanna Hulkkonen, joka sijoittui seitsemänneksi.

– Tiesin, että on aika haastava rata tulossa. Ei tullut hirveästi virheitä, ehkä pari 20 sekunnin kiertoa. Tosi hyvin meni, vaikka rata oli tosi vaikea, kertasi Haataja suoritustaan.

Ruotsin Lisa Risby oli vielä viimeisessä väliajassa hieman Haatajaa perässä. Haatajalla oli kuitenkin loppu mennyt vähän huonommin, joten Risby oli maalissa 15 sekuntia nopeammin.

– Tunteet olivat lopussa vähän pinnassa, kun ruotsalainen tuli lopussa väliin, mutta olen kyllä todella tyytyväinen, Haataja sanoi.

Myös joukkueen päävalmentaja Markus Lindeqvist oli tyytyväinen joukkueen kokonaispanokseen, vaikka tietysti niukka tappio pronssimitalista harmitti.

– Tosi tyytyväinen olen tyttöjen suorituksista, mutta harmittavan lähelle jäi sekä kolmas että kuudes sija. Huikea suoritus kyllä tytöiltä.

– Etukäteen ajateltuna tämä oli Annan vaikein matka, mutta hän malttoi hyvin, Lindeqvist jatkoi.

Muista suomalaisista Elli Peltomäki oli lopulta 26. ja Henna-Riikka Haikonen 28. Jannina Gustafsson hylättiin, koska häneltä jäi rasti leimaamatta.

– Henna-Riika aloitti tosi hyvin, mutta teki 8 rastille ison pummin ja sen jälkeen suoritus hajosi. Janninakin oli hyvässä vauhdissa, Lindeqvist kertoi.

Nuorten MM-kisoissa on yhden välipäivän jälkeen ohjelmassa vielä sprintti ja viesti.

– Ensimmäinen kisa oli aika jännä paikka lähteä. Tänään ei enää edes jännittänyt. Täytyy vain lähteä mahdollisimman rennoilla fiiliksillä sprinttiin ja viestiin, Haataja ennakoi jäljellä olevia kisoja.

Nuorten MM-kisat keskimatka
Naiset:
1) Miri Thrane Odum DEN 25.05, 2) Lisa Risby SWE +0.31, 3) Mathilde Rundhaug NOR +0.40, 4) Anna Haataja FIN +0.46, 5) Isia Basset FRA +1.08, 6) Gunvor Hov    Hoydal NOR +1.09, 7) Johanna Hulkkonen FIN +1.15… 26) Elli Peltomäki FIN +4.48…28) Henna-Riikka Haikonen +5.16…Jannina Gustafsson disk