Antti Autio nuorten hiihtosuunnistusvalmentajaksi

Suomen Suunnistusliitto on valinnut Antti Aution Haapajärveltä nuorten hiihtosuunnistusvalmentajaksi. Autio vastaa nuorten talenttiryhmän ja nuorten maajoukkueen valmennuksesta vuoden otopohjaisella sopimuksella. Antti Autio sanoo lähtevänsä uuteen pestiin odottavin ja positiivisin mielin.

– Sain keskusteluissa sen kuvan, että hiihtosuunnistuksen ydinporukassa on positiivinen vire. Nuorten toiminta on ollut hyvää ja ammattimaista, joten siihen toimintaan on mukava lähteä.

33-vuotias Autio toimii Pihtiputaalla liikunnan ja terveystiedon lehtorina. Hän on kuusi vuotta vetänyt Pihtiputaan lukion hiihtolinjaa ja uskoo tuovansa nuorille hiihtosuunnistajille erityisesti hiihtopuolen osaamista.

– Tutustutaan ensin ryhmän urheilijoihin ja arvioidaan henkilötason toiminta. Se ratkaisee, mihin asioihin maajoukkueen toiminnassa kiinnitetään huomiota, Keski-Pohjanmaan suunnistuksen aluevalmentajana 2000-luvun alussa toiminut Autio lupaa.

Nuorten hiihtosuunnistajien valmennuksesta vastasi viime kauden loppuun Arto Lilja.