Vuokatti ja suunnistuksen MM-kisat näkyvät myös amerikkalaisille TV-katsojille

Suunnistuksen MM-kisojen lähestyessä myös kisojen televisiointi herättää kasvavaa mielenkiintoa. YLE tuottaa ja lähettää kaikki MM-finaalit suorina TV-lähetyksinä. Isäntämaan lisäksi kisat televisioidaan Sveitsissä, Norjassa, Ruotsissa ja Latviassa.

Varsinainen uutinen saatiin kuitenkin Yhdysvalloista, kun amerikkalainen Universal Sports Network tarjoaa suunnistuksen MM-kisat amerikkalaisille katsojille. Universal Sports Networkin välittämänä MM-kisat voivat näkyä useammalla eri TV-kanavalla Yhdysvalloissa. Yhtiöllä on oikeudet myös jälkilähetyksiin kevääseen 2014 asti, joten Vuokatin maisemia esitellään amerikkalaisille myös heinäkuun jälkeenkin.

– Tämä on mahtava uutinen niin MM-kisoille, Vuokatille kuin koko suunnistukselle lajina. Ensimmäistä kertaa suunnistuksen televisiointi saa jalansijan Yhdysvalloissa. Hienoa on, että se tulee juuri Suomesta, joka on viimeiset kymmenen vuotta ollut lajin TV-tuotantojen edelläkävijä, iloitsee Suomen Suunnistusliiton toimitusjohtaja Mika Ilomäki.

Myös Kansainvälisen Suunnistusliitto IOF:n puheenjohtaja Brian Porteous piti uutta sopimusta erittäin merkittävänä asiana lajille ja kiitteli suomalaisia kuultuaan sopimuksen syntymisestä.

Suunnistus on televisioitavana huippu-urheiluna edistynyt harppausaskelin koko 2000-luvun. Reaaliaikainen gps-seuranta on tuonut täysin uuden ulottuvuuden TV-katsojille.

– Lajin televisioinnin kehitystyö jatkuu edelleen ja seuraavia askelia ovat mm. juoksijoiden suorituksen seuraaminen liikkuvilla kameroilla juoksijoiden mukana sekä myös ilmasta käsin, Ilomäki sanoo.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail