Kultainen kompassi -cupin finaalin järjestäjät on valittu vuosille 2014 ja 2015

Kultainen kompassi -cup on Suomen Suunnistusliiton ja suunnistusalueiden yhteistyössä toteuttama 14-sarjan suunnistuscup, joka käsittää alueelliset osakilpailut ja valtakunnallisen finaalin. Cup järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2009.

Vuoden 2014 finaalikilpailun ja finaaliviikonlopun järjestäjäksi on valittu Kangasala SK. 13.-14.9.2014 tulee olemaan ohjelmallinen viikonloppu, joka on suunniteltu varta vasten Kultaisen kompassin ikäluokalle. Sunnuntaina käydään aluejoukkueiden finaalikilpailu. Tämä viikonloppu kannattaa jo nyt laittaa 13–14-vuotiaiden kalenteriin.

Vuonna 2015 on Kultainen kompassi -cupin finaali jälleen Hämeessä ja sitä isännöi Tampereen Pyrintö.

Tammikuussa julistetaan seuraava haku, jolloin haetaan Kultainen kompassi -cupin finaalikilpailun ja finaaliviikonlopun järjestäjää vuodelle 2016.

Tämän vuoden syyskuussa on aluejoukkueiden finaali Tuusulassa, 15.9. Jo lauantaina 14.9. on Tuusulassa ohjelmaa: Ensin kisataan TuplaSprintti. Illalla on ohjelmassa sprinttikisojen analyysiä, valmennustietoutta ja yhdessäoloa. Sprinttitietoutta jakaa maajoukkueen sprinttivalmentaja Harri Koski sekä maajoukkueen sprinttisuunnistaja. Alueiden joukkueiden toivotaan osallistuvan jo lauantain ohjelmaan. Viikonlopunesite (esite latautuu hetken, takasivulla on tietoa Tuusulan viikonlopusta).

Tuusulan finaaliviikonlopun kilpailukutsu julkaistaan heinäkuun alussa.

Kultainen kompassi -cupin tavoitteena on lisätä 13- ja 14-vuotiaiden suunnistavien tyttöjen ja poikien kilpailumahdollisuuksia ja kilpailemisen haasteita sekä aktivoida alueen kilpailutoimintaa. Finaaliviikonlopun tavoite on tarjota nuorille ja heidän taustajoukoilleen lajiin ja tavoitteelliseen urheiluun innostava tapahtuma.