Nuorten MM-kilpailut alkavat maanantaina

Nuorten MM-kilpailut alkavat maanantaina Tsekin Hradec Kralovessa. Ensimmäisenä ohjelmassa on pitkän matkan kilpailu. Heti seuraavina päivinä suunnistetaan keskimatkan karsinta ja finaali. Torstain välipäivän jälkeen ohjelmassa ovat vielä sprintti ja viesti.

Suomen joukkue matkusti kisapaikalle jo perjantaina ja on viimeistellyt viikonlopun aikana taitojaan keskimatkan ja pitkän matkan mallisuunnistuksissa. Lisäksi kotimaassa kilpailuihin valmistautumiseen kuului valmistava leiri Vehkalahdella juhannusviikolla.

– Valmistautuminen on sujunut suunnitelmien mukaan ja joukkue on terve ja iskukykyinen, toteaa valmentaja Markus Lindeqvist.

Nuorten MM-kilpailuiden keskimatka ja viesti televisioidaan Tshekin tv:ssä. Viestiä voi seurata suorana lähetyksenä ja keskimatkan kilpailun esitetään jälkilähetyksenä kilpailua seuraavana päivänä. Lisäksi kilpailuissa käytetään GPS-seurantaa. Pitkällä matkalla seuranta on poikien sarjassa, keskimatkalla sekä tyttöjen että poikien A-finaaleissa ja sprintissä tyttöjen sarjassa.

Lisätietoja kilpailuista sekä linkit tuloksiin, GPS-seurantaan ja TV-lähetyksiin löytyy osoitteesta http://www.jwoc2013.cz/ .