Naisten sprintti pettymyksiä täynnä

Turussa juostu maailmancupin sprintti-finaali ei sujunut naisilta odotusten mukaisesti. Parhaiten helteisessä säässä suunnistetussa sprintissä pärjäsi Marika Teini, joka oli 19. Eroa voittajaan, Sveitsin Simone Niggliin tuli yli kaksi minuuttia.

– Kisa oli hieno, suoritus ei. Minulle tuli muutama reitinvalintavirhe ja yksi selkeä pummi. Kyllä kisaviikko myös painaa jaloissa, Marika Teini kertoi maalissa.

Juha Taini ei ollut tyytyväinen naisten suorituksiin. Naiset tekivät selkeitä virheitä reitinvalinnoissa, rastinotto ei sujunut ja rastimääritteitä ei osattu tulkita oikein.

– Kaiken kaikkiaan luokatonta tekemistä. Rata oli vaikea ja vauhtia ei osattu suhteuttaa maastoon. Naisissa oikeastaan kukaan ei onnistunut, pettynyt Taini totesi maalissa.

Kisat jatkuu lauantaina Kaarinassa takaa-ajokilpailulla.

Lisätietoa: www.nordicorienteeringtour.com

Tulokset, sprintti 7.6., Turku

Naiset

1) Simone Niggli SUI 14.03, 2) Emma Klingenberg DEN +14, 3) Annika Billstam SWE +20, 4) Tove Alexandersson SWE +33, 5) Galina Vinogradova RUS +53, 6) Judith Wyder SUI +55, …19) Marika Teini FIN 2.07, 23) Sofia Haajanen +2.12, 24) Ulrika Uotila FIN +2.19, 25) Riina Kuuselo FIN +2.32, 26) Anna Närhi +2.33, Saila Kinni hylättiin.

Ennen varsinasta kilpailua juostiin naisten sprintti katsastus samoilla radoilla. Parhaiten onnistui Marttiina Joensuu, jonka loppu aika oli 15.45.