Jussi Laurila otti EM-sprintin kultaa

Suomen pyöräsuunnistajat avasivat Puolassa mitalitilinsä EM-kisojen avauspäivänä kahdella mitalilla. Jussi Laurila oli EM-sprintin nopein ja Juuso Jutila otti pronssia. Naisten kisa jouduttiin mitätöimään, kun yksi kiinnijäänyt portti peitti oleellisen reitinvalintavaihtoehdon.

– Asiasta tehtiin kolmekin eri vastalausetta. Portti piti olla auki, ja osa oli kivunnut pyörineen parimetrisen aidan yli. Naiset uusivat sprinti+n torstaina, kertoi Suomen valmentaja Jukka Niemi tilanteesta.

Jussi Laurila otti miesten voiton 20 sekunnin erolla ennen Venäjän Ruslan Gritsania. Jutila hävisi venäläiselle viisi sekuntia. Laurila oli tyytyväinen, kun kahden vuoden takainen EM-sprintin pronssi kirkastui kullaksi.

– Sijoitus jopa vähän yllätti, sillä suoritus ei ollut mikään paras. Pienistä koukuista kertyi virheitä 45 sekunnista minuuttiin. Lähdin matkaan jopa vähän varmistellen, sillä jalat ei tuntuneet parhailta. Pystyin kuitenkin pitämään vauhtia koko ajan, Laurila kertasi voittoajoaan.

Mestari kuvasi rataa yllättävän vaikeaksi, vaikka radalla paljon helppoja välejä olikin.

– Muutama rastiväli oli aika kinkkinen ja sellainen rakennettu alue oli pahin. Vaikka kyllä minulle olisi käynyt vaikeampikin kisa.

Juuso Jutilalle EM-pronssi oli ensimmäinen mitali aikuisten arvokisoissa. Hän teki virheettömän ajon, joten mitali maistui.

– Tämän eteen on tehty töitä useampi vuosi, ja nyt tuli eka palkinto. Sprintti on ollut tähän mennessä päämatkani. Tänään oli fyysisesti ja taidollisesti erittäin hyvä päivä, Jutila iloitsi.

Myös Pekka Niemi mahtui suomalaisista kymppisakkiin ollen yhdeksäs. Tuomo Lahtisen sijoitus oli 14.

Naisten kisan mitätöinnin myötä Suomi menetti kaksoisvoiton, sillä Marika Hara ajoi nopeimman ja Susanna Laurila toiseksi nopeimman ajan. Pyöräsuunnistuksen EM-kisat jatkuvat tiistaina keskimatkan kilpailulla.

EM-pyöräsuunnistus, Zamosc, Puola
Sprintin tulokset
Miehet: 1) Jussi Laurila FIN 23.57, 2) Ruslan Gritsan RUS 24.17, 3) Juuso Jutila FIN 24.22, 4) Luca Dallavalle ITA 24.35, 5) Frantisek Bogar CZE 24.38, 6) Tönis Erm EST 24.45, 9) Pekka Niemi FIN 25.06, 14) Tuomo Lahtinen FIN 25.34, 23) Juho Saarinen FIN 26.14, 28) Samuli Saarela FIN 26.27.

Naisten kisan tulokset mitätöitiin, koska avoimeksi karttaan merkitty portti oli lukittu ja esti oleellisen reitinvalintavaihtoehdon.
Lisätietoa järjestäjien sivuilta.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail