Mårten Boström IOF:n suunnistuksen urheilijaryhmään

Suomen maajoukkuesuunnistaja Mårten Boström on nimetty Kansainvälisen suunnistusliiton (IOF) suunnistuksen urheilijaryhmään. Boströmin lisäksi työryhmään kuuluvat Amelie Chataing Ranskasta, Ida Bobach Tanskasta, Lizzie Ingham Uudesta-Seelannista, William Lind Ruotsista sekä ryhmän puheenjohtajana toimiva Matthias Merz Sveitsistä.

Boström on innoissaan uudesta mahdollisuudesta päästä vaikuttamaan lajin kansainväliseen kehittämiseen.

– Tavoitteena on saada laji sellaiseen kuntoon, että kaikki olisimme sitä viemässä yhteiseen suuntaan. Haluan viedä viestiä urheilijoilta päättäjille, jotta heidän näkemyksiään kuultaisiin päätöksiä tehtäessä, Boström kiteyttää omat ajatuksensa.

Hän uskoo, että tavoitteen toteutumista edesauttaa maailmalla hankittu kokemus.

– Minulla on aika hyvät yhteydet urheilijoihin. Lisäksi minulla on kokemusta kartoituksesta. Yleisurheilupuolelta voi myös poimia joitakin ideoita, joiden olen kokenut toimivan maratoneilla, vaikka yleisesti kisajärjestelyissä suunnistuksessa ollaankin edellä, Suomea suunnistuksen lisäksi myös yleisurheilussa edustanut Boström pohtii.

Lynxiä seuratasolla edustava Boström tähtää vahvasti heinäkuisiin suunnistuksen MM-kotikisoihin Vuokatissa. Hän harjoittelee parhaillaan Vuokatissa maajoukkueen leirillä.

– Kaikki suunnistukseen liittyvä tekeminen on tällä hetkellä kivaa. Olen nyt jo hyvässä kunnossa, mutta tiedän, että vielä voi tehdä asioita suorituskyvyn parantamiseksi, joten aikataulussa mennään, Boström korostaa.