Kultainen kompassi -cup haastaa 14-sarjalaiset kisaamaan finaalipaikoista

13 ja 14-vuotiaille suunnattu Kultainen kompassi  -cup pyörähtää jälleen käyntiin kevään kilpailukauden kiihtyessä. Cup koostuu alueellisista osakilpailusta, joista valitaan joukkueet valtakunnalliseen finaaliin Tuusulaan 15.9. Ensimmäiset alueelliset Kultainen kompassi -cupin osakilpailut ovat usein jo toukokuussa.

Jokainen alue nimeää  ne osakilpailut, joiden perusteella alue valitsee 4 tyttöä ja 4 poikaa käsittävän aluejoukkueen valtakunnalliseen finaaliin. Alue myös määrittelee, miten joukkue valitaan. Alue voi nimetä finaaliin useampia joukkueita. Vuonna 2013 valtakunnallinen finaali suunnistetaan 15.9. Tuusulan Voima-Veikkojen isännöimänä.

Finaalissa lähtö tapahtuu kaikkien osallistujien yhteislähtönä. Jokainen joukkueen jäsen suunnistaa eri radan (A, B, C tai D). Tytöillä ja pojilla on eri radat. Ratojen ohjeaika on 30 minuuttia. Suunnistaja tuo pisteitä joukkueelleen sen mukaan, miten hän sijoittuu omalla radallaan. Finaalissa radan voittaja saa 50 pistettä, seuraava 40, 35, 32, 29, 28, 27, ….., 3,2,1. Yhteispisteisiin lasketaan joukkueen kolmen parhaan tytön ja kolmen parhaan pojan pisteet. Finaalin voittajajoukkue on suurimman pistemäärän kerännyt aluejoukkue.

Lisätietoja alueiden karsintakilpailuista ja valintamenettelyistä saa suunnistusalueiden sivuilta ja alueiden vastuuhenkilöiltä.

Kerro Kultainen kompassi -cupista ja alueen osakilpailuista seurasi 13 ja 14-vuotiaille nuorille. Tänä vuonna finaaliviikonloppuna on lauantaina 14.9. teemana sprintti. Paikalla on myös sprinttimaajoukkue. Kultainen kompassi- cupin finaali juostaan sunnuntaina.

Tiedustelkaa alueen matkustussuunnitelmia ja miettikää oman seuran kiinnostusta osallistua tähän nuoria innostavaan viikonloppuun. Viikonlopun tapahtumat ovat avoimia kaikille.

Kultainen kompassi  -cupin tavoitteita ovat:
– tarjota kohtaamispaikka valtakunnallisessa kilpailussa
– lisätä kilpailukokemusta ja kiinnittää nuoria lajiin
– lisätä innostusta harrastamiseen ja tavoitteelliseen kilpailemiseen
– vähentää drop out’ia
– lisätä aluekilpailujen merkitystä
– tutustuttaa nuoria toisiinsa, tarjota elämyksiä ja kavereita.