Kauppi ja Boström Huippuliigan ykköset

Minna Kauppi otti kolmannen ja Mårten Boström toisen voittonsa kevään Huippuliigassa. Kaksikko oli kärjessä Lohjalla suunnistetussa Huippuliigan kolmannessa osakilpailussa.

Kauppi kukisti keskimatkan kisassa toiseksi tulleen Venla Niemen minuutin ja 40 sekunnin erolla. Kisan kolmas oli Inga Dambe noin minuutin Niemelle jääneenä. Seuraavat sijat valtasivat hyvään kevätvireeseen päässyt Anni-Maija Fincke ja Merja Rantanen.

Kauppi ajoi minuutin edellään lähteneen Niemen kiinni rastilla 8 ja meni sen jälkeen menojaan kohti selvää voittoa, vaikka tekikin radan loppupuolella noin puolen minuutin koukun.

– Yksi isompi virhe tuli tuohon loppuun. Tämä kisa oli nyt maksimipituus mulle, sillä maasto oli rankka enkä ollut ihan vielä palautunut, Kauppi kertasi maalissa.

Kauppi valitteli viikolla jo väsymystä, ja totesi Lohjan osakilpailun jälkeen, että lauantain takaa-ajofinaalin jälkeen on lepoa luvassa.

– Tämä oli kiva kisa ja hieno maasto, mutta Huippuliigan finaalin jälkeen pitää tarkkaan kattoa, mitä tekee, Kauppi pohti.

Miesten kisa oli tiukempi sillä kärkiyhdeksikkö mahtui minuutin sisään. Boströmin voitto heltisi 29 sekunnin erolla ennen Petteri Muukkosta. Kolmanneksi tullut Sveitsin Florian Howald hävisi Muukkoselle sekunnin.
Boströmin kisan alku oli nihkeä, mutta lynxiläinen toipui alun virheistä ja nousi hienolla loppuvedollaan kärkipaikalle.
– Kisa ei tuntunut helpolta, kone oli punasella lopussa, sillä en ole niin paljon juossut tällaisessa maastossa, punnitsi Boström maalissa.

Huippuliigan neljäs ja viimeinen osakilpailu käydään lauantaina Tampereen Teiskossa, vuoden 2001 MM-maastoissa takaa-ajokilpailuna. Kaupilla on selkeä etumatka naisten kisassa. Hän on yhteispisteiden kärjessä täysillä pisteillä. Eroa toisena olevaan Niemeen on 144 pistettä ja etumatkaa lauantain startissa yhtä monta sekuntia. Miesten kisassa Boström nousi Lohjan voittonsa myötä myös yhteispisteiden kärkeen. Ero toisena olevaan olevaan Jussi Sunaan on 54 pistettä ja sekuntia.

Kisan tulokset

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail