Jonne Lakanen erikoispitkällä ylivoimainen ykkönen

Jonne Lakanen otti ylivoimaisen voiton SM-erikoispitkällä sunnuntaina Puumalassa. Eroa seuraaviin tuli lähes kahdeksan minuuttia. Himmeämmistä mitaleista käytiin neljän miehen kesken tiukka kamppailu, jossa  loppuviitoituksella vahvimpia olivat Vesa Taanila ja Jarno Parkkinen.

Lakanen johti kisaa käytännössä alusta loppuun saakka.

– Tarkoitukseni oli juosta omaa rentoa vauhtia. Ihmettelin alussa, mihin pojat sinkoilivat. Pidin omaa vauhtia yllä, enkä kolmannen kartan vaihdon jälkeen enää nähnytkään muita. Energiat riittivät hyvin, kertasi maalissa hyvävoimaisennäköinen Lakanen kisan kulkua.

Lakanen on aikaisemmin voittanut Suomen mestaruuden pitkältä matkalta, mutta tämä oli ensimmäinen mitalia erikoispitkältä.

Erikoispitkien kisa käytiin Puumalan korpimaastossa. Lakanen piti ratamestareiden laatimasta 23,7 kilometrin radasta, jonka selvittämiseen kului mestarilta yli kaksi ja puoli tuntia.

– Rata oli mukavan vaihteleva. Oli tarpeeksi lyhyitä ja pitkiä rastivälejä. Pitkillä väleillä pääsi myös juoksemaan hyvää vauhtia. Rastipisteet olivat selkeitä, niin kuin näissä pitääkin olla.

Lakanen tähtää veljensä Janin tavoin MM-kisojen pitkälle matkalle.

– Varmaan siinä käy niin, että toinen tiputtaa toisen kisajoukkueesta, hän naurahti.

Lakasen takana käytiin tiukka kamppailu muista mitaleista. Vesa Taanila, Jarno Parkkinen, Henrik Väisänen ja Aapo Leskinen taivalsivat viimeiset viisi kilometriä koko ajan näköetäisyyden päässä toisistaan. Lopussa vahvimpia olivat Taanila ja Parkkinen.

– Kolmannen rastin jälkeen juoksin yksin varmaan 15 kilometriä. Sen jälkeen kytättiin kavereita. Olen tyytyväinen sekä sijoitukseen että suunnistukseen, hopeamitalisti Taanila kommentoi.

Kolmanneksi tullut Parkkinen oli myös tyytyväinen mitaliinsa.

– Tämä oli pienestä kiinni. Erikoispitkä näköjään sopii minulle, sillä ainoa edellinen SM-mitalini on juuri erikoispitkältä. Vuonna 2006 tuli myös pronssia, Parkkinen sanoi.

SM-erikoispitkä, Puumala
1) Jonne Lakanen, Vaajakosken Terä, 2:38:10, 2) Vesa Taanila, Ikaalisten Nouseva-Voima, +7:49, 3) Jarno Parkkinen, Rajamäen Rykmentti, +7:53 4) Henrik Väisänen, Hiisirasti, +7:58, 5) Aapo Leskinen, Lynx, +8:00, 6) Johannes Pohjala, Hiisirasti,+13:19

Kaikki tulokset

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail