Huippuliiga käynnistää suunnistuksen supervuoden

Suunnistuksen supervuosi käynnistyy runsaan viikon kuluttua lauantaina Espoossa, kun Espoon Suunnan isännöimä Huippuliiga starttaa liikkeelle. Huippuliiga palaa pienen tauon jälkeen suunnistuksen kisakalenteriin tiiviinä neljän kilpailun sarjana.
Suunnistuksen supervuosi kattaa MM-kotikisojen lisäksi ennätyksellisen tv-näkyvyyden, sillä MM-kisojen lisäksi Yle televisioi Huippuliigan kaikki osakilpailut, Jukolan Viestin sekä Nordic Tourin Ruotsin ja Suomen osakilpailut.

Huippuliigassa kilpaillaan Espoon Kivenlahdessa 20.4. käytävän avauksen lisäksi seuraavasti: 27.4. Finspring Paimiossa, 9.5. Prismarastit Lohjalla ja 11.5. finaalina Tampereen Pyrinnön luotsaama takaa-ajo vuoden 2001 MM-kisamaastossa.

Vaikka myöhäinen kevät on peruuttanut alkukevään kansallisia, päästään Huippuliigaan aikataulun mukaisesti.

– Espoon avauskisa juostaan sprinttinä ja katualueet ovat tällä hetkellä lumettomat. Maastokohdissa on vielä hieman lunta, mutta toivomme sen sulavan kisapäivään mennessä, kertoo Suunnistusliiton toimitusjohtaja Mika Ilomäki.

Suomalaissuunnistajat satsaavat vahvasti MM-kotikisoihin ja kisapaikoista on odotettavissa tiukka taistelu.

– Huippuliigan osakilpailut toimivat näyttökisana kesäkuun alussa juostavan Nordic Tourin maailmancupin kisoihin ja Espoon avauskisa on näyttökisa myös Vuokatin MM-sprinttiin. Huippuliiga kokoaa siis maamme suunnistuseliitin kisapaikoille. Kotimaisten huippujen lisäksi tulossa on myös joitakin ulkomaisia huippuja.

Myös Veikkaus on huomioinut suunnistuskauden avauksen ottamalla Huippuliigan pelikohteeksi. Molemmissa sarjoissa, eli naisissa ja miehissä on pelimuotona Supertripla. Supertriplassa veikataan kolmea parasta oikeassa järjestyksessä.

Suunnistuksen televisiokausi jatkuu kesäkuun alussa, kun MTV3:lla pyörivä Junioriliiga lähettää Särkänniemi-suunnistuksesta oman ohjelman. Seuraavaksi palataan YLEn kanaville, kun NORTin finaalikisat kilpaillaan Turussa ja Kaarinassa.  Jukolan ja Venlojen viestit tulevat NORTin tapaan suorina TV2:n lähetyksinä. Kauden kruunaa heinäkuun 6.-14. päivänä kilpailtavat MM-kisat Vuokatissa, josta kaikki finaalit lähetetään suorina lähetyksinä. Edessä on siis ennätykselliset noin 40 tuntia suunnistusta TV-katsojille.