Eivind Tonna jatkaa hiihtosuunnistusmaajoukkueen valmentajana

Norjalainen Eivind Tonna jatkaa Suomen hiihtosuunnistusmaajoukkueen peräsimessä. Tonna ja Suomen Suunnistusliitto ovat sopineet kaksivuotisen jatkosopimuksen.

Tonnan mukaan ympyrä Suomen maajoukkueluotsina on hyvä sulkea keväällä 2015 Norjassa järjestettävissä hiihtosuunnistuksen MM-kisoissa.

– Se on täydellinen päätös yhteiselle matkallemme. Uskon, että tuolloin meillä on naisissa useita maailmanluokan hiihtäjiä ja miehissä loistava sekoitus kokemusta ja nälkäistä nuoruutta, Tonna ennakoi.

Päävalmentaja muistuttaa, että hiihtosuunnistusmaajoukkue oli jälleen talven menestyksekkäin Suomen maajoukkue.

– Meillä on vahva suorituskulttuuri ja osaaminen joukkueessa. Ensi talvena yritämme järjestää eri puolille Suomea harjoituksia niin, että urheilijat voivat kutsua toisia urheilijoita harjoittelemaan kanssaan ja tekemään molemmista parempia, päävalmentaja suunnittelee.

Hiihtosuunnistuskausi 2013-14 alkaa jo joulukuun alussa Ylläksellä järjestettävällä maailmancupin kierroksella. Tammikuussa kilpaillaan Norjan ja Ruotsin osakilpailuissa ja maaliskuussa EM-kisoissa Venäjällä.

– Kaudesta tulee mielenkiintoinen, sillä kaikki kauden arvokisat sopivat hyvin suomalaisille. Luvassa on tyypillistä skandinaavista hiihtosuunnistusta runsaine moottorikelkkaurineen, Tonna tietää.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail