Ennätysmäärä suunnistajia haki urheiluoppilaitoksiin

Valtakunnallisiin urheiluoppilaitoksiin haki kevään yhteyshaussa 59 suunnistajaa ja 4 hiihtosuunnistajaa. Eniten hakijoita oli Mäkelänrinteen lukioon, jonne haki 15 suunnistajaa. Seuraavaksi suosituimpia hakukohteita suunnistajien keskuudessa olivat Vörå samgymnasium (10) ja Kerttulin lukio Turusta (7).

Urheiluoppilaitoksiin hakevien pisteytys koostuu lajiliiton ja oppilaitoksen antamista pisteistä. Lajiliitot antavat maksimissaan kuusi pistettä oppilaitospisteiden maksimin ollessa neljä. Osa urheiluoppilaitoksisat järjestää vielä kevään kuluessa (22.4.–24.5.) pääsy-/soveltuvuuskokeita, jotka vaikuttavat oppilaitoksen antamaan pistemäärään.

Lopulliset valinnat ilmoitetaan hakijoille aikaisintaan 13. kesäkuuta.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail