Pukema suhteellisen tyytyväinen suoritukseensa

Miesten keskimatkan kisassa paras suomalainen oli Hannu-Pekka Pukema, joka sijoittui kahdeksanneksi. Kisan kärkikolmikko oli täsmälleen sama kuin sprintissä. Kisan voitti ylivoimaisesti Ruotsin Peter Arnesson. Toinen oli Venäjän Andrei Lamov. Arnesson lähti kaksi minuuttia Lamovin perään ja otti puolessa välissä venäläisen kiinni. Maaliin kärkikaksikko hiihti peräkanaa. Arnessonin voittomarginaali oli siis kaksi minuuttia mikä keskimatkan kilpailussa on aika paljon. Kolmas oli Venäjän Kiril Veselov.

Raskas vesikeli verotti kisa-aikoja. Ihanneajasta, 45-48 minuutista, jäätiin reilusti, sillä Arnesson käytti radalla aikaa liki 57 minuuttia. Hannu-Pekka Pukema oli parhaana suomalaisen kahdeksas. Hän jäi mitalista minuutin ja 16 sekuntia.

– Ehkä yhden noin minuutin virheen tein. Tämä tuntui omalta suoritukselta. Lähdin oman arvontaryhmän ensimmäisenä ja se haittasi, harmitteli Pukema huonoa onnea lähtönumeroiden arvonnassa.

Jälkipään lähtijöille urat olivat selvästi liukkaammassa kunnossa, sillä niitä oli hiihdetty enemmän. Lisäksi urille oli kaatunut puita, joita takaatulleiden oli helpompi kiertää, kun muut olivat tampanneet kiertojäljet jo valmiiksi.

– Yhtä uraa oli selvästi hiihdetty. Siihen oli kuitenkin juuri ennen tuloani kaatunut puut. Oli siis aika vaarallistakin, mutta en ruvennut sitä sen enempää pohtimaan, vaan keskityin kilpailuun, Pukema kertoi.

Pukemalle keskimatkan MM-kisa oli kauden pääkilpailu. Siitä tuli kahdeksas sija, johon hän oli suhteellisen tyytyväinen.

– En ole koskaan kisannut tällaisessa kelissä, mutta tänään oli sellainen fiilis, että vaikka puukkoja sataisi niin se ei saa vaikuttaa suoritukseeni. Harmittaa kyllä, että jäin niin vähän mitalista, Pukema sanoi.

Kaksi vuotta sitten keskimatkalla maailmanmestaruuden voittaneen Staffan Tunisin kilpailu meni pieleen heti ensimmäisellä kilometrillä. Hänen sompansa hajosi ja hän joutui palaamaan lähtöalueella hakemaan uuden sauvan. Siinä Tunis menetti jo monta minuuttia ja kisa oli siinä. Tunisin lopullinen sijoitus oli vasta 22. Janne Häkkisen suksi katkesi ja hän joutui keskeyttämään kisan.

Hiihtosuunnistuksen MM-keskimatka, Ridder Kazakstan:
Miehet: 1) Peter Arnesson SWE 56.51, 2) Andrei Lamov RUS 58.52, 3) Kiril Veselov RUS 59.06, 4) Ove Sätra NOR 59.14, 5) Lars Hol Moholdt NOR 59.36, 6) Sindre Haverstad NOR 59.41…8) Hannu-Pekka Pukema 1.00.22, 17) Ville-Petteri Saarela 1.03.39, 22) Staffan Tunis 1.06.37, 23) Tero Linnainmaa 1.06.59, Janne Häkkinen kesk.