Pesulle ja Tunisille MM-hopeaa

Mervi Pesu ja Staffan Tunis voittivat parissprintissä hopeaa MM-kisoissa Kazakstanissa. Kisan voiton vei Ruotsin pari Tove Alexandersson – Peter Arnesson. Kolmanneksi kisassa ylsivät yllättäjät Bulgarian Antonia Grigorova-Burgo ja Stanimir Belomazhev.

– Parisprintissä on tärkeää, että suoritus on mahdollisimman virheetön. Tänään vedettiin puhtaasti ja kovaa, tyytyväinen Tunis sanoi.

Parisprintissä molemmilla kilpailijoilla oli kolme osuutta suunnistettavana. Kumpikaan suomalainen ei tehnyt suuria virheitä matkan aikana. Pesun ainoa pieni virhe tuli ensimmäisellä osuudella toiseksi viimeisellä rastilla, kun hänen rastikoodi oli epäselvä kastuneen kartan takia.

– Siinä oli kaksi rastia niin lähekkäin, että oli pakko pysähtyä, katsoa tarkkaan ja palata oikealle rastille.

Kaikkiaan hajonnat olivat aika isot eri osuuksien välillä. Sen kertoo jo Suomen sijoitukset vaihdoissa, jotka olivat 5-7-3-1-2.

Tunis teki viimeisellä osuudella yhden huonon reitinvalinnan, mutta onnistui silti pitämään Suomen hopealla.

Sää Ridderissä oli samankaltainen kuin keskimatkan kisassa: vettä satoi kaatamalla, mutta tuuli oli tyyntynyt. Edellisen päivän keskimatkan kilpailuun verrattuna ainakin Pesulla oli paremmat sukset alla. Lisäksi urat olivat liukkaammat, sillä kisassa hiihdettiin pienellä alueella niin paljon.

Hopea oli Pesulle jo toinen näissä MM-kisoissa. Tunisin osalta kisat ovat sen sijaan sujuneet alavireisesti. Hän uskoo, että tämänpäiväinen antoi lisää itseluottamusta jatkoon.

– Tähän päivään olen tyytyväinen. Toivottavasti tämä näyttää suunnan seuraaviin kisoihin, Tunis päätti.

MM-hopea parisprintistä oli Suomen paras sijoitus tässä kilpailumuodossa. Kaksi vuotta sitten Tänndalenissa Liisa Anttila ja Matti Keskinarkaus sijoittuivat kolmanneksi.

Parisprintti, Kazakstan, Ridder:
1)    SWE (Tove Alexandersson-Peter Arnesson) 58.33, 2) FIN (Mervi Pesu – Staffan Tunis) 59.20, 3) BUL (Antonia Grigorova-Burgo – Stanimir Belomazhev) 59.58, 4) SUI (Ladina Lechner-Gion Schnyder) 1.00.08, 5) RUS (Anastasia Kravchenko-Andrei Lamov) 1.00.26, 6) NOR (Anna Ulvesen-Hans Jörgen Kvåle) 1.00.27

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail