MM-hiihtosuunnistus alkaa tiistaina

Hiihtosuunnistuksen MM-kilpailut alkavat tiistaina 5.3. Ridderissa Itä-Kazakstanissa. Kisat alkavat sprinttimatkalla ja päättyvät sunnuntaina 11.3. pitkän matkan kilpailuun.

Suomi lähtee kisoihin kymmenen urheilijan voimin. Joukkueessa on sekä kokeneita arvokisakävijöitä, kuten Staffan Tunis ja Mervi Pesu, sekä nuoria ensikertalaisia.

– Fyysisesti urheilijat ovat hyvässä kunnossa. MM-kisoissa kaikki on kiinni henkisistä tekijöistä. Urheilijat ovat motivoituneita ja haluavat varmasti osoittaa, mitä osaavat, kertoi joukkueen päävalmentaja Eivind Tonna lähtöasetelmista.

Suomella on kisoihin sekä henkilökohtaisia että joukkueen yhteisiä tavoitteita.

– Tavoitteena on, että jokainen pystyy MM-kisoissa kauden parhaaseen suoritukseensa. Viestissä miehet kamppailevat mestaruudesta ja naiset sijoituksesta kolmen parhaan joukkoon, selvitti Tonna joukkueen yhteisiä tavoitteita.

Kaksi viikkoa sitten päättyneet EM-kisat osoittivat, että tavoitteet ovat ihan saavutettavissa. Niistä tuliaisina oli neljä henkilökohtaista mitalia ja miesten viestipronssi.

MM-kisoissa jokaiselle matkalle saa asettaa neljä urheilijaa. Lisäksi Staffan Tunisilla on hallitsevana mestarina  henkilökohtainen paikka keskimatkan kilpailuun.

Suomen joukkue:
Miehet (5): Janne Häkkinen Suunta-Jyväskylä, Tero Linnainmaa Kyrös-Rasti, Hannu-Pekka Pukema Navi, Ville-Petteri Saarela Keminmaan Urheilijat, Staffan Tunis IF Femman.
Naiset (5): Salla Koskela Lounais-Hämeen Rasti, Milka Leppäsalmi Haapamäen Urheilijat, Sonja Mörsky Haapamäen Urheilijat, Mervi Pesu Rajamäen Rykmentti, Marjut Turunen SK Vuoksi.

MM-kisojen ohjelma:
Tiistai 5.3. sprintti
Keskiviikko 6.3. keskimatka
Torstai 7.3. parisprintti
Lauantai 9.3. viesti
Sunnuntai 10.3. pitkä matka

Järjestäjien sivut