Sauvarikko pilasi miesten viestin

Suomen miesten joukkue puolusti Latvian EM-kisoissa viimevuotista voittoaan. Toiveet mestaruustaistosta kaatuivat kuitenkin jo ensimmäisellä osuudella. Janne Häkkinen aloitti Suomen viestin viejänä. Hänen sauvansa meni poikki alkutaipaleella ja hän joutui sinnittelemään pari kilometriä yhdellä sauvalla ennen kuin sai yleisörastilla uuden.

– Kun sain uuden sauvan ja pääsin hiihtämään kunnolla, niin yritin ottaa kärkeä kiinni. Siinä tuli ehkä jotain virheitä, Häkkinen harmitteli.

Hän tuli vaihtoon reilut kolme minuuttia kärjessä vaihtaneen Norjan perässä.

– Aina ennen, kun olen aloittanut viestin, niin olen tullut vaihtoon toisena, sanoi Häkkinen, jolla on ennestään viestihopea vuodelta 2011.

Ruotsi hylättiin ensimmäisen osuuden jälkeen väärän leimauksen takia. Suomen toisen ja kolmannen osuuden hiihtäjät Ville-Petteri Saarela ja Staffan Tunis taistelivat lähinnä Suomen kakkosjoukkueen, Jarno Parkkisen ja Hannu-Pekka Pukeman, kanssa siitä, kumpi joukkue on pronssilla.

Ykkös- ja kakkosjoukkueella oli maalissa eroa lopulta alle minuutti.

Saarela oli tyytyväinen pronssiinkin, sillä se oli hänen uransa ensimmäinen aikuisten arvokisamitali.

– Tein perusvarman suorituksen. Keskimatka ja sprintti menivät näissä kisoissa vähän huonosti, joten tämä vähän paikkaa niitä epäonnistumisia. En sitten tiedä mihin olisimme yltäneet ilman välinerikkoa, Saarela pyöritteli.

Suomen ankkuri Tunis teki ison virheen kolmannelle rastille. Hän kuitenkin onnistui pitämään joukkueensa mitalisijalla.

– Aina kun alkuosuuksilla on huonoa onnea, niin loppuun ei jää paljon mahdollisuuksia, Tunis sanoi.

Ainakin Suomelle jäi nälkää parin viikon kuluttua Kazakstanissa pidettäviin MM-kisoihin.

Suomen naisten joukkue jäi mitaleiden ulkopuolella ja oli lopulta neljäs joukkueella Sonja Mörsky, Milka Leppäsalmi, Mervi Pesu.

Sekä Mervi Pesu että Staffan Tunis voittivat molemmat EM-kisoista henkilökohtaisen hopea ja pronssimitalin.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail