Pesulle jälleen mitali

Mervi Pesu otti hiihtosuunnistuksen EM-kisoissa Latviassa jo toisen mitalinsa. Pesu sijoittui lauantaina sprinttimatkalla toiseksi. Miesten kisassa paras suomalainen oli kuudenneksi sijoittunut Staffan Tunis.

Pesu voitti keskiviikkona keskimatkalla pronssia. Nyt sijoitus oli pykälän parempi, toinen.

– Heti alussa tein yhden 15 sekunnin virheen. Ehkä alussa muutenkin suunnistus hiukan pätki ja kaikki risteykset tulivat jotenkin nopeasti vastaan. Muuten tulin sujuvasti, selvitti Pesu taivaltaan.

Hän harmitteli alun virheitä, sillä ilman niitä hän olisi pystynyt puristamaan kärkiajan. Kisan voittaja Venäjän Tatyana Kozlova selvitti 3,2 kilometrin radan 26 sekuntia nopeammin.

– Torstaina pitkä matka meni vähän koheltamiseksi, nyt sain rauhoitettua suoritusta.

Pesu on tehnyt aikamoisen comebackin maailman hiihtosuunnistuskärkeen, sillä 39-vuotias kokenut arvokisakävijä näyttää mallia nuoremmilleen. Mistä oikein ammennat nykyvireesi?

– Sitä olen itsekin miettinyt. Joskus 20 vuotta sitten, kun treenasin tosissani, niin ei sujunut näin hyvin. Treenaan kyllä ja olen hyvässä kunnossa. Aloitimme Saarisen siskosten (Aino-Kaisa ja Maija) kanssa SM-viestihiihtoprojektin enkä heidän kanssa kehtaa hiihtää huonosti, naurahti Pesu.

– Ehkä tämän ikäisenä osaa jo paremmin rytmittää levon ja harjoituksen. Ja on minulla aikamoinen kilpailuvietti. Nautin näistä kilpailuista.

Miesten puolella suomalaisten tulostaso jäi laihemmaksi. Edellisen vuoden mestari Staffan Tunis oli parhaana suomalaisena kuudes.

– Tein ehkä kolme 15-20 sekunnin virhettä. Näin tasaisessa kisassa se on liian paljon, harmitteli Tunis.

EM-kisat päättyvät sunnuntaina käytäviin viesteihin.

Hiihtosuunnistuksen EM-kilpailut Madona, Latvia
Sprinttimatka,
Miehet: 1) Stanimir Belomazhev BGN 14.53, 2) Peter Arnesson, SWE +0.01, 3) Hans Jorgen Kvåle NOR +0.19, 4) Erik Rost, SWE +0.20, 5) Vladimir Barchukov RUS +0.26, 6) Staffan Tunis FIN +0.32… 14) Janne Häkkinen FIN +0.57,… 17) Ville-Petteri Saarela FIN, +1.05,…21) Matti Keskinarkaus FIN +1.28… 26) Jarno Parkkinen FIN + 2.02…29) Tero Linnainmaa FIN +2.19… 35) Hannu-Pekka Pukema FIN +2:56.

Naiset: 1) Tatyana Kozlova RUS 14.07 2) Mervi Pesu FIN +0.26, 3) Tove Alexandersson SWE +0.27, 4)Josefine Engstrom SWE +0.32, 5) Polina Malchikova RUS +0.40, 6) Anastasiia Kravchenko RUS +0.48, 7) Milka Leppäsalmi FIN +0.49… 12) Marjut Turunen FIN +1.17…14) Salla Koskela FIN +1.28, 15) Marika Hara FIN +1.33…26) Sonja Mörsky FIN +2.59