Saarela ja Pesu sprintin mestareiksi

Ville-Petteri Saarela ja Mervi Pesu ottivat ylivoimaiset voitot hiihtosuunnistuksen SM-sprintissä Liperin Pärnävaaralla. Pesulle mestaruus oli toinen peräkkäinen, tosin vuosi sitten hän jakoi SM-kullan Sari Vääräsen kanssa.

Pärnävaaralla Pesun mestaruus heltisi 43 sekunnin erolla ennen Tiia Tallilaa. Vääränen otti pronssia neljä sekuntia hopeasta jääneenä. Pesu kertoi kisan jälkeen kultasuoritukseen mahtuneen kaksi reitinvalintavirhettä. Myös viikko sitten päättyneet EM-kisat painoivat vielä jaloissa.

Pesun tapaan myös miesten mestari, Ville-Petteri Saarela arvioi menonsa olleen fyysisesti nihkeää EM-kisojen jälkeisen sairastelun jäljiltä. Saarela nipisti eroa hopeasijan jakaneisiin Matti Keskinarkaukseen ja Simo Turuseen 41 sekuntia.

SM-sprintin tulokset:

Miehet: 1) Ville-Petteri Saarela KemU 15.06, 2) Matti Keskinarkaus OH ja Simo Turunen SK Vuoksi 15.47, 4) Hannu-Pekka Pukema Navi 16.00, 5) Janne Häkkinen S-JKL 16.04, 6) Teemu Köngäs PuolRy 16.29.

Naiset: 1) Mervi Pesu RR 15.54, 2) Tiia Tallila VaHa 16.37, 3) Sari Vääränen KS 16.41, 4) Mira Kaskinen UlvUra, 5) Marika Hara Koovee 16.51, 6) Kirsi Kiiskinen KS 17.02 ja Eeva-Liisa Hakala KortJV 17.02.

Kisajärjestäjien tulossivu (huom: finaalin tulokset löytyvät 2. kisapäivän linkistä).