Kultainen kompassi -cupin finaali on 15.9.2013 Tuusulassa

Vuoden 2013 Kultainen kompassi -cupin finaali käydään sunnuntaina 15.9. Tuusulassa. Järjestelyistä vastaa Tuusulan Voima-Veikot.

Finaaliviikonloppuun sisältyy ohjelmaa myös lauantaina 14.9. Ensin kisataan TuplaSprintti. Illalla on ohjelmassa sprinttikisojen analyysiä, valmennustietoutta ja yhdessäoloa. Ohjelma tarkentuu talven aikana. Joukkueiden toivotaan osallistuvan myös lauantain ohjelmaan. Viikonlopun ohjelmaan voivat osallistua myös suunnistajat, jotka eivät kuulu aluejoukkueisiin. Järjestäjät pyrkivät löytämään eri tasoisia majoitusmahdollisuuksia lähialueelta.

Kultainen kompassi -cup on Suomen Suunnistusliiton ja suunnistusalueiden yhteistyössä toteuttama 14-sarjan suunnistuscup, joka käsittää neljä alueellista karsintakilpailua ja valtakunnallisen finaalin. Cup järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2009.

Kultainen kompassi -cupin tavoitteena on lisätä 13- ja 14-vuotiaiden suunnistavien tyttöjen ja poikien kilpailumahdollisuuksia ja kilpailemisen haasteita sekä aktivoida alueen kilpailutoimintaa. Viikonlopun tavoite on tarjota nuorille ja heidän taustajoukoilleen lajiin ja tavoitteelliseen urheiluun innostava tapahtuma.