Kalevan Rastin kakkonen oli ykkönen miesten viestissä

Kalevan Rastin kakkosjoukkue Jere Pajunen, Aaro Asikainen, Jarkko Huovila ja Philippe Adamski teki tasaista jälkeä maastossa Leppävirralla ja voitti SM-kultaa. Toiseksi suunnisti saman seuran ykkösjoukkue kokoonpanolla Hannu Airila, Simo-Pekka Fincke, Antti Nurmonen ja Thierry Gueorgiou. Kolmas oli Paimion Rasti joukkueella Teemu Väre, Kim Fagerudd, Markus Lindeqvist ja Fredric Portin.

Kalevan Rastin voittajajoukkue johti kisaa alusta loppuun asti. Pajunen aloitti varmasti.
– Tiesin, että on hyvät saumat hoitaa hommat. Kun ensimmäisenä tulin vaihtoon, niin silloinhan homma on toiminut hyvin, Pajunen naurahti.

Pajunen lähetti matkaan Aaro Asikaisen.
– Hienoahan on päästä keulassa lähtemään. Muutamia pieniä ongelmia oli matkan varrella, mutta muuten ihan hyvä suoritus. Näissä viesteissä on mukavampi juosta hyvin kuin huonosti, sanoi Asikainen, joka on usein kunnostautunut juuri viesteissä.

Huovila jatkoi samaa varmaa menoa kuin kaksi ensimmäisen osuuden viestin viejää.
– Kausi on ollut ylä- ja alamäkeä. Eilen ei toiminut ei pää eikä jalat, mutta näköjään näihin viesteihin aina syttyy, kokenut Huovila sanoi.

Ranskalainen Philippe Adamski pääsi ankkuriosuudelle yli kuuden minuutin erolla ennen Paimion Rastia.
– Joukkue teki hyvää työtä ennen minua. Olin hyvin luottavainen, kun lähdin matkaan, kun ero oli niin iso. En tehnyt suurempi virheitäkään, Adamski sanoi.

Kalevan Rastin ykkösjoukkue jäi kärjen vauhdista heti avausosuudella, kun Hannu Airila teki ison virheen. Hän toi joukkueen vaihtoon yli viisi minuuttia kärjen perässä. Muut miehet nostivat joukkueen sijoitusta  yksi toisensa jälkeen. Viimeisellä osuudella joukkueen ankkuri Thierry Gueorgiou teki huikean juoksun ja nosti suorituksellaan joukkueensa ohi Paimion Rastin ja Vaajakosken Terän.

Kaikki tulokset