Rantanen ja Nurmonen yön mestarit

Yösuunnistuksen Suomen mestaruudet ratkottiin pimeässä syysillassa Kouvolan Kuusankoskella. Voitot menivät mainioina yösuunnistajina tunnetuille Merja Rantaselle ja Antti Nurmoselle. Mestaruudet irtosivat reilulla erolla seuraaviin.

Naisten sarjassa Rantasen voittomarginaali oli yli kolme minuuttia hopealle sijoittuneeseen Ulrika Uotilaan. Pronssia otti Anni-Maija Fincke 3.47 Rantasta hitaampana.

Rantanen oli innoissaan maalissa – ei tuloillaan olevasta mestaruudesta vaan pimeän metsän antamasta suunnistuselämyksestä.

– Mahtavaa! Aina löytyy parannettavaa, mutta kyllä mä hyvin vedin, Rantanen tiesi maalissa.

Hopea oli jalkavaivoista kärsineelle Uotilalle mieluisa päätös kaudelle.

– Yllättävän hyvin juoksu kulki. Ei mitali sinänsä yllätys ollut, sillä yleensä mulla vauhti on yöllä riittänyt, Uotila pohti maalissa.

Miehissä Nurmosen voitto oli selvä, sillä eroa Kalevan Rastin seurakaveriin Simo-Pekka Finckeen kertyi 2.45. Nurmosen syksy on ollut SM-kisoissa tuloksekas sillä SM-keskimatkalta ja -viestistä hän otti hopeaa. Antti Parjanne oli kolmas 3.19 kärjen takana.

– Olin vähän epävarma perjantain karsinnan jälkeen, sillä siinä annoin liikaa kilpailijoiden viedä. Nyt ajatus pysyi suunnistuksessa, vaikka muita näinkin, analysoi Nurmonen voittoaan.

SM-yön tulokset järjestäjien sivuilta.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail