Kauppi viides Göteborgin pudotussprintissä

Minna Kauppi oli para suomalainen tiistaina Göteborgissa jatkuneen suunnistuksen Nordic Tourin kolmannessa osakilpailussa. Kauppi sijoittui pudotussprintissä viidenneksi. Kisan voitti Tanskan Emma Klingenberg, jolle voitto oli ensimmäinen aikuisten arvokilpailuissa.
Kaupin lisäksi suomalaisista onnistui Merja Rantanen, joka oli finaalikahdeksikon kuudes. Kauppi oli hyvässä vauhdissa kohti kärkisijoja, mutta toiseksi viimeisellä rastilla leimauskortti tarttui leimasimeen ja Kauppi joutui pakittamaan takaisin rastille. Loppusuoralla Kauppi kävi tiukan taiston neljännestä sijasta Helena Janssonin kanssa, mutta joutui taipumaan ruotsalaiselle.

– Kaupin fyysinen tekeminen oli tänään vaisua karsinnasta lähtien, eikä hän jäänyt harmittelemaan finaalin sijoitusta. Kaupin suunnistus oli kuitenkin tänään hyvää, ruoti päävalmentaja Juha Taini.

Kaupin ja Rantasen lisäksi Suomen naisista jatkoon pääsi Sofia Haajanen, jonka tie katkesi välieriin.

Suomen miehet eivät selviytyneet finaaliin, mutta päävalmentaja Juha Taini oli tyytyväinen kolmen suomalaismiehen välieräpaikkaan.

– Kolme miestä semifinaaleihin oli ihan hyvä tulos, mutta siellä ei kenellekään tullut onnistumisia, vaan kaikki tekivät virheitä maastorastien hajontalenkillä. Oma työ ei ollut riittävän tarkkaa, eikä kukaan löytänyt sopivaa porukkaa, Taini purki miesten kisaa.

Lähimpänä Suomen miehistä finaalipaikkaa oli Fredric Portin, joka oli omassa erässään kolmas. Sen sijaan Tuomo Mäkelän ja Mårten Boströmin välieräkisa jäi vaisuksi ja molemmat olivat erissään seitsemänsiä.
Miesten kisan voitti Sveitsin Matthias Kyburz, joka kesällä voitti sprintin maailmanmestaruuden. Ranskan Fredric Tranchand oli toinen neljä sekuntia sveitsiläistä hitaampana.

Nordic Tour siirtyy seuraavaksi Kajaaniin, jossa perjantaina kilpaillaan sprintti. Kiertueen ja koko maailmancupin finaaliosakilpailu käydään lauantaina Vuokatissa keskimatkan takaa-ajokisana.

– Viikonlopun osakilpailuista tavoittelemme yksittäisistä kisoista hyviä sijoituksia. Naisissa Kaupilla ja Rantasella on vielä mahdollisuus taistella kiertueen kakkossijasta Simone Nigglin takana. Vuokatinvaara on maastona sellainen, että mitä vaan voi tapahtua, päävalmentaja Taini muistuttaa.

Suunnistuksen maailmancup, Göteborg Ruotsi
NORT-pudotussprintti
Naiset: 1) Emma Klingenberg DEN 10.05, 2) Tatjana Rjabkina RUS 10.10, 3) Judith Wyder SUI 10.11, 4) Helena Jansson SWE 10.13, 5) Minna Kauppi FIN 10.14, 6) Merja Rantanen FIN 11.09, 7) Anastasia Tihonova RUS 11.39, 8) Tove Alexandersson SWE 12.39.
Muut suomalaiset välierissä: 5) Sofia Haajanen.
Muut suomalaiset karsinnassa: 28) Venla Niemi FIN, 31) Sari Anttonen FIN, 32) Saila Kinni FIN, 37) Karoliina Sundberg FIN, 38) Heini Wennan FIN, 39) Outi Ojanen FIN.

Miehet: 1) Matthias Kyburz SUI 9.28, 2) Frederic Tranchand FRA 9.32, 3) Peter Öberg SWE 9.41, 4) Eskil Kinneberg NOR 9.43, 5) Olav Lundanes NOR 9.46, 6) Jerker Lysell SWE 9.50, 7) Öystein Kvaal Österbö NOR 9.52, 8) Gustav Bergman SWE 10.21.
Muut suomalaiset välierissä: 7) Mårten Boström FIN, 7) Tuomo Mäkelä FIN, 3) Fredric Portin FIN.
Muut suomalaiset karsinnassa: 29) Antti Anttonen FIN, 44) Jani Lakanen FIN, 45) Tuomas Tervo FIN, 52) Hannu Airila FIN, Tero Föhr ei startannut.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail