Kauppi ja Rantanen pudotussprintin finaaliin

Ainakin Minna Kauppi ja Merja Rantanen nähdään suunnistuksen Nordic Tourin pudotussprintin finaalissa illalla. Kauppi voitti oman eränsä välierissä ja Rantanen sijoittui samassa erässä kolmanneksi selviten finaaliin ajan perusteella.

Suomalaisista Sofia Haajanen karsiutui finaalista oltuaan erässään viides. Karsiutujien joukossa oli myös maailman ykkössuunnistaja Simone Niggli, joka oli eränsä neljäs.

Suomalaisten lisäksi finaaliin selviytyivät Ruotsin Tove Alexandersson ja Helena Jansson, Tanskan Emma Klingenberg, Venäjän Tatjana Rjabkina ja Anastasia Tihonova sekä Sveitsin Judith Wyder.

Miesten ensimmäisessä välierässä Suomen Mårten Boström jäi finalistien ulkopuolelle oltuaan seitsemäs. Tästä erästä jatkoon Sveitsin Matthias Kyburz ja Ruotsin Jerker Lysell.

Miesten toisessa välierässä Suomen Tuomo Mäkelä aloitti hyvin, mutta jäi lopulta seitsemänneksi. Toisesta erästä finaaliin selviytyivät Ranskan Fredric Tranchand ja Ruotsin Peter Öberg.

Kolmannessa välierässä Suomen Fredric Portin oli kolmas, mutta jatkopaikka ei irronnut edes ajan perusteella. Kolmannen erän voitti Norjan Olav Lundanes ja toinen oli Ruotsin Gustav Bergman. Aikojen perusteella finaaliin selvisivät ensimmäisen erän Öystein Kvaal Österbö Norjasta ja Eskil Kinneberg Tanskasta.

******

Suunnistuksen Nordic Tour jatkuu tiistaina Göteborgissa kilpailtavalla pudotussprintillä. Kuusi suomalaista selvitti tiensä jatkoon aamupäivällä käydystä karsintavaiheesta. Semifinaaleissa nähdään suomalaisista Tuomo Mäkelä, Mårten Boström ja Fredric Portin miehissä sekä Merja Rantanen, Sofia Haajanen ja Minna Kauppi naisissa. Karsinnoissa terävimmin esiintyivät suomalaisista viidenneksi sijoittunut Merja Rantanen ja yhdenneksitoista sijoittunut Tuomo Mäkelä.

Semifinaalivaiheeseen selvisi 24 miestä ja naista. Kolmesta semifinaalista illalla juostavaan finaaliin selviää kahdeksan kilpailijaa: eristä kaksi parasta sekä kaksi aikojen perusetella.

Seuraa pudotussprinttiä livenä.