Kauppi nousi NORTin kolmanneksi

Suomen Minna Kauppi nousi suunnistuksen Nordic Tourin ja maailmancupin finaalikilpailussa Vuokatissa kolmanneksi. Kauppi nosti sijoitustaan keskimatkan takaa-ajokisassa kolme pykälää. Kisan ja samalla Nordic Tourin ja maailmancupin kokonaiskilpailun voitti Sveitsin Simone Niggli. Hänen jälkeensä toiseksi takaa-ajokisassa tuli Ruotsin Helena Jansson, jota Kauppi tavoitti parilla minuutilla. Kauppi teki kisan toiseksi nopeimman ajan, ja nopein oli Ruotsin Tove Alexandersson.

Niggli otti maailmancupin kokonaiskilpailun voiton jo kahdeksannen kerran urallaan. Kauppi oli kokonaiskilpailun toinen kuten myös vuosi sitten.

Kauppi sai takaa-ajokisan kakkospaikkaan eli Helena Janssoniin jo näköyhteyden, mutta pienet virheet kasvattivat eron maalissa 55 sekuntiin Helena Janssoniin nähden. Niggliin verrattuna ero kaventui kuuden kilometrin matkalla pari minuuttia lähdön kuuden minuutin erosta.

– Ei tuo kakkospaikka ihan käden ulottuvilla ollut. Näin Janssonin yhdessä rinteessä, mutta sen jälkeen tuli pieniä koukkuja, kun varmaan kuuntelin liikaa kuulutusta ja yritin ajaa häntä kiinni, Kauppi kertasi.

Hän oli tyytyväinen päivän kisaan, jolla oli MM-esikisan luonne.

– Eka kertaa kroppa pelitti kunnolla. Nyt tuntui jo paremmalta. Hieno kisa ja tosi hieno maasto, välillä pääsi ihan fiilistelemään, kun muita ei näkynyt, Kauppi hehkutti Vuokatinvaaran tarjoamaa suunnistuselämystä.
Niggli otti tavoilleen uskollisena varman voiton.

– Kisa oli tänään rankka sekä fyysisesti että henkisesti, hän tunnusti maalissa.

Merja Rantanen oli NORTin yhdeksäs tasan kahdeksan minuuttia yhteistuloksissa Nigglille jääneenä.
Päävalmentaja Juha Taini ei ollut tyytyväinen Nordic Tourin suomalaismenestykseen, vaikka Kaupin nousu kolmanneksi hieman päätöspäivää piristikin.

– Saatiin sentään lopputuloksiin yksi suomalainen kolmen joukkoon. Se oli yksi tavoite tälle kiertueelle. Kokonaisuutena tämä ei ollut Suomen maajoukkueelle kauhean onnistunut kiertue, sillä piikit jäivät puuttumaan eikä taidollisesti saatu riittävää onnistumista, Taini ruoti NORTia.

Suunnistuksen Nordic Tourin ja maailmancupin finaalikilpailu
Keskimatkan takaa-ajo, Vuokatti
Naiset: 1) Simone Niggli SUI 1.54.39, 2) Helena Jansson SWE 1.57.43, 3) Minna Kauppi FIN 1.58.38, 4) Tove Alexandersson SWE 1.59.37, 5) Ida Bobach DEN 1.59.40, 6) Anne M. Hausken Nordberg NOR 1.59.42, 9) Merja Rantanen FIN 2.02.39, 16) Sofia Haajanen FIN 2.06.44, 25) Saila Kinni FIN 2.08.31, 28) Venla Niemi FIN 2.09.22, 30) Heini Wennman FIN 2.10.42, 31) Sari Anttonen FIN 2.10.48, 34) Karoliina Sundberg FIN 2.12.27, 36) Outi Ojanen FIN 2.16.18.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail