Jussi Laurila viides MM-sprintissä

Jussi Laurila oli parhaana suomalaisena viides MM-pyöräsuunnistuksen avausfinaalissa sprintissä. Laurila oli kiinni mitalitaistossa vielä kolmanneksi viimeisellä rastilla, mutta ajoi ohi ja putosi mitaleilta. Naisten kisassa paras suomalainen oli sijalle 10 ajanut Ingrid Stengård.

– Ajattelin, että olen kauempana mitaleista. Lähdin aika rauhassa ja vasta lopussa pystyin ajamaan kunnolla. Tuli pari virhettä ja lopussa noin puolen minuutin virhe, kertasi viimeisenä kisaan lähtenyt Laurila.

– Mutta ilman sitä viimeistä virhettäkään en ehkä olisi ollut mitalilla, pronssista 44 sekuntia jäänyt Laurila myönsi.

Haastavan kisasta teki niin 34 asteeseen kivunnut elohopea kuin pölyinen avomaasto. Rastit olivat pääsääntöisesti avoimilla paikoilla, ei niinkään polkujen lähettyvillä, rasteja oli tiheässä ja kartassa ei ollut paljonkaan helposti luettavia kohteita.

– Raskasta oli, mutta jäi hyvä fiilis, kun 80 prosenttisesti pysyin kartalla, naurahti Laurila.

– Toivottavasti keskimatkalla on henkisesti helpompaa, niin että ehtii keskittyä pyöräilyynkin. Tässä piti niin tarkasti katsoa koko ajan että missä menee. Ja jos huomenna ehtisi juomaankin, puolen tunnin matkan aikana noin 1,5 dl nestettä nauttinut Laurila sanoi.

Toiseksi paras suomalainen oli Samuli Saarela, joka ylsi myös kymppijoukkoon. Hän oli yhdeksäs.

– Pieniä virheitä, mutta raskasta oli. Tarkasti piti koko ajan lukea karttaa, kommentoi Saarela.

Naisten kisa meni kokonaisuudessaan hieman alakanttiin. Paras suomalainen oli Ingrid Stengård, joka oli kymmenes.

– Alku meni hyvin ja sanoin juuri itselleni, että jaksa keskittyä ja sitten tietysti pummasin. Suunnistus oli todella vaativaa, ei löytynyt oikein uriakaan. Rastejakin oli niin paljon, että kun luulin olevani oikealla rastilla, niin siihen tulikin miehiä ja väärä rastihan se oli, Stengård kertasi.

Susanna Laurila jäi niukasti kymppisakin ulkopuolelle ollen 13:s. Hän oli pettynyt suoritukseensa.

– Ihan surkeasti meni, ajoin melkein ulos kartalta. Oli niin kuuma, että jo heti alussa rupesi suuta kuivaamaan, Laurila sanoi.

MM-kilpailut jatkuvat huomenna keskiviikkona keskimatkan kilpailulla.

MM-pyöräsuunnistus, Veszprem Unkari
Sprintin alustavat tulokset:
Miehet: 1) Tobias Breitschädel AUT 24.45, 2) Marek Pospisek CZE 24.47, 3) Ruslan Gritsan RUS 24.59, 4) Frantisek Bogar CZE 25.35, 5) Jussi Laurila 25.43, 6) Valeriy Gluhov RUS 25.53… 9) Samuli Saarela 26.17… 13) Pekka Niemi 26.52… 20) Juuso Jutila 28.22… 28) Juho Saarinen 29.07… 60) Samuel Pökälä 35.13

Naiset: 1) Christine Schaffner SUI 21.45, 2) Emily Benham GBR 22.07, 3) Anna Kaminska POL 22.33, 4) Tatjana Repina RUS 22.39, 5) Gaelle Barlet FRA 24.02, 6) Michaela Gigon AUT 24.03, 10) Ingrid Stengård FIN 26.01, 13) Susanna Laurila FIN 26.27, 14) Marika Hara FIN 26.33, 43) Antonia Haga FIN 32.28, 60) Taija Jäppinen FIN 42.14.