Henna Saarinen avasi Suomen mitalitilin

Henna Saarinen otti Suomen ensimmäisen mitalin pyöräsuunnistuksen nuorten MM-kisoista Unkarista. Saarinen ajoi Vezpremissä MM-sprintissä hopealle. Kisan voitti Ranskan Lou Denaix noin puolentoista minuutin erolla Saariseen. Pronssia ottanut Venäjän Svetlana Poverina puolestaan hävisi Saariselle vajaan minuutin. Suomen Ruska Saarela ajoi yhdeksänneksi.

– Mitaliin olen todella tyytyväinen. Vaikka tuli virheitä, niin pystyin tsemppaamaan loppuun saakka, ensimmäisen henkilökohtaisen arvokisamitalinsa voittanut Saarinen sanoi. Viime vuonna Italiassa hän oli viestijoukkueen kanssa niin ikään toinen.

– Alussa tuli yllätyksenä, että oli niin paljon offroad-ajelua. Olin odottanut, että on enemmän polkuja. Mutta maasto oli tosi mukavaa, pystyi ajamaan hyvin ja näkyvyys oli hyvä, Saarinen mietti.

Hyvän ensimmäisen finaalikisan jälkeen on hyvä jatkaa kohti viikon muita startteja. Niistä Saarinen hakee mahdollisimmina paljon puhtaita suorituksia.

– Puhtaalla suorituksella voi sitten tulla lisää hyviä sijoituksia, ennakoi Saarinen.

Kare Kaskinen otti nuorissa pronssia. Hän jäi noin puolitoista minuuttia kisan voittaneelle Venäjän Grigori Medvedeville. Taistelu pronssista oli tiukka, sillä Kaskinen oli kahdeksan sekuntia nopeampi kuin neljänneksi ajanut Liettuan Jonas Maiselis.

MM-pronssi oli Kaskiselle jo toinen, sillä viime vuonna hän oli keskimatkalla pronssilla.

– Täytyy olla tyytyväinen kolmanteen sijaan. Pari kertaa eksyin tiheikköön ja sieltä ei päässyt pois kuin tulemalla takaisin samasta suunnasta mistä oli tullut. Maasto oli kyllä mukavan vaihtelevaa ja ajo kyllä kulki, Kaskinen sanoi.

Nuorten MM-pyöräsuunnistus,sprintti, Veszprem Unkari
Naiset: 1) Lou Denaix FRA 21.52, 2) Henna Saarinen FIN 23.14, 3) Svetlana Poverina RUS 24.08, 9) Ruska Saarela FIN 26.59, 15) Mia Lindroth FIN 32.33, 19) Eeva-Liisa Hakala FIN 33.16.
Miehet: 1) Grigori Medvedev RUS 22.32, 2) Marcell Horvath HUN 22.48, 3) Kare Kaskinen FIN 24.06, 8) Andre Haga FIN 25.38, 19) Joakim Höstman FIN 29.41, 23) Anders Blomster FIN 31.17.