Hakalalle nuorten MM-kultaa

Eeva-Liisa Hakala otti pyöräsuunnistuksen nuorten MM-kisoissa kultaa. Hakala ajoi keskimatkan voittoon kahden minuutin erolla ennen Tanskan Caecilie Christffia. Ruska Saarela oli kisan kuudes ja Henna Saarinen yhdeksäs.

Hakala koki tiistaisessa sprintissä epäonnea, kun rengas puhkesi. Keskimatkan kilpailuun hän sai Juho Saarisen avustuksella kaluston kuntoon ja tulos oli sen mukainen.

– Eilinen otti niin päähän. Onneksi tänään sitten onnistuin. Vaikka ei ollut täydellinen suoritus, niin ei kukaan muukaan onnistunut täydellisesti, Hakala sanoi.

– Olisi ero voinut olla isompikin. Tein noin minuutin virheen, kun ajoin risteyksestä ohi, mutta sitten onneksi himmasin ja löysin oikean reitin, kahden minuutin marginaalilla kisan voittanut Hakala kertoi.

Hakala voitti viime vuonna Italiassa hopeaa sprintissä, joten mestaruus oli naisen ensimmäinen.

– Tiesin, että olen hyvässä kunnossa, ja olen niin paljon näitä kisoja kiertänyt, joten niiden puolesta mestaruus ei ollut suuri yllätys, viimeistä kauttaan junioreissa kilpaileva Hakala sanoi.

Andre Haga oli nuorten keskimatkalla paras suomalaismies. Hänen sijoituksensa oli 12:sta Tsekin Krystof Bogarin voittamassa kisassa. Haga hävisi voittajalle kolme ja puoli minuuttia.

Pyöräsuunnistuksen nuorten MM-keskimatka, Veszprem Unkari:
Alustavat tulokset:
Naiset: 1) Eeva-Liisa Hakala FIN 42.19, 2) Caecilie Christoff DEN 44.19, 3) Svetlana Poverina RUS 45.24, 6) Ruska Saarela FIN 46.26, 9) Henna Saarinen FIN 48.11, 16) Mia Lindroth FIN 51.15.
Miehet: 1) Krystof Bogar CZE 41.25, 2) Taaniel Tooming EST 42.05, 3) Grigori Medvedev RUS 42.17, 12) Andre Haga FIN 44.56, 14) Kare Kaskinen FIN 45.10, 15) Anders Blomster FIN 45.28.