Niggli voitti sprintin, Niemi kuudes

MM-kisojen avausmatka, sprintti, oli odotetusti sveitsiläisjuhlaa. Isäntämaan Simone Niggli otti ylivoimaisen voiton jättäen toiseksi tulleen Tanskan Maja Almin yli puolen minuutin päähän. Kisan kolmas oli Ruotsin Annika Billstam.

Venla Niemi ylsi erinomaiseen suoritukseen ollen kuudes. Muista suomalaisista Marika Teinin sijoitus oli 14:s ja Sofia Haajasen 33:s.

– Oli niin vaikeata, että piti lähteä ihan rauhassa liikkeelle. Ei ollut ihan puhdas juoksu ja välillä jouduin jopa pysähtelemään. Lopussa sitten vain kiihdytin, kertoi Niemi, joka nosti kisan kuluessa tasaisesti sijoitustaan.

– Lopussa olin niin hapoilla etten edes muista miten rata meni, mutta tykkäsin kyllä siitä, Niemi muisteli urakkaansa.

Sprintti kisattiin Lausannen Ouchyssa, upealla satama-alueella. Rata oli 3,7 km pitkä ja leimauksia kertyi 19. Finaalin rata oli erittäin tekninen, jossa riitti haastetta.

– Aamulla piti vain tehdä reitinvalintoja ja sitten toteuttaa niitä, nyt täytyi myös olla tarkkana ettei joudu umpikujaan. Oli haastava tai siis tosi haastava rata, Teini arvioi.

Haajasen kisa meni pilalle isoon virheeseen radan puolen välin jälkeen, kun hän lähti lukemaa väärää rastiväliä.

– Olen aika ihmeissäni. Siinä oikeastaan taittui selkäranka aika pahasti, vaikka ei se sitäkään ennenkään niin hyvin ollut mennyt, Haajanen selvitti.

Hänkin oli yllättynyt radan teknisyydestä.

– Aika hektistä hommaa kyllä tämä sprintti. Siellä aivoissa varmaan vanhat puurattaat jylläävät, kun ei oikein ajatus pysy perässä, naurahti Haajanen.

– Mutta hieno homma tuo Venlan juttu, iloitsi Haajanen kilpasiskonsa hyvästä suorituksesta ja sijoituksesta.

1) Simone Niggli, SUI, 15.43,7 2) Maja Alm, DEN, 16.20,2, 3) Annika Billstam, SWE, 16.28, 4) Helena Jansson, SWE, 16.30,2, 5) Rahel Friederich SUI 16.33,1, 6) Venla Niemi 16.39,4…15) Marika Teini 17.33,6, 33) Sofia Haajanen 18.46,9