Kauppi ja Portin MM-katsastuksen kärjessä

Fredric Portin voitti keskiviikkona suunnistetun miesten ja Minna Kauppi naisten pitkän matkan MM-katsastuksen. Portin teki eroa toiseksi tulleeseen Olli-Markus Taivaiseen vajaan minuutin. Jani Lakanen oli kolmas, runsaat kaksi minuuttia Portinia hitaampana. Pasi Ikonen oli neljäs.

– Portinin suoritus oli tosi hyvä, eivätkä Taivainen tai Lakanenkaan huonosti juosseet, mutta tekivät yhden isomman 1-2 minuutin virheen, kertasi suunnistusmaajoukkueen päävalmentaja Juha Taini.

Kauppi oli naisten kisassa ylivoimainen. Hän voitti toiseksi tullutta Saila Kinniä lähes kuudella minuutilla. Venla Niemi oli kolmas puolitoista minuuttia Kinnille jääneenä. Viikonloppuna maailmancupissa sairastunut Merja Rantanen ei osallistunut MM-katsastuksiin.

– Kaupilla oli tänään fyysisesti parempi päivä kuin mitä on ollut viime aikoina. Hän ei kuitenkaan tehnyt nappijuoksua, mutta sai hyvän tuntuman suunnistukseen ja itseluottamusta MM-kisoja ajatellen. Myös Kinni ja Niemi tekivät hyvät juoksut, kukaan ei kuitenkaan selvinnyt virheittä, arvioi Taini naisten suorituksia.

Pitkän matkan MM-katsastus kilpailtiin Lausannen pohjoispuolella, aivan heinäkuisten MM-kisojen pitkän matkan finaalimaaston vieressä. Tainin mukaan kisa oli vaativa.

– Kartta oli keltaisen (avoin alue) ja vihreän (tiheikkö) tilkkutäkkiä ja melkoista luovimista niiden välillä. Haasteena oli löytää juostavat reitit, Taini analysoi.

Suomalaisille vertailukohtaa tarjosivat mm. Ranskan ja Sveitsin suunnistajat, joista radan ylivoimaisesti nopeimmin kiersivät Matthias Merz ja Simone Niggli. Merzin aika oli lähes kahdeksan minuuttia Portinin aikaa nopeampi ja Nigglikin kellotti nelisen minuuttia Kauppia nopeamman ajan.

– Suomalaisten lähdöt olivat aivan alussa, ja osa sveitsiläisten kovista ajoista selittyy heinikkoiseen ja peitteiseen maastoon tulleilla urilla. Suomen kärkimiehet voittivat samoihin aikoihin lähteneet ranskalaiset, ja se on hyvä vertailukohta, Taini pohti.

Pitkän matkan katsastus oli viimeinen ja Suomen joukkue MM-kisoihin Lausanneen nimetään torstaina.

Pitkän matkan MM-katsastus, Sveitsi
Tulokset
Miehet: 1) Fredric Portin PR 1.38.40, 2) Olli-Markus Taivainen PelPo 1.39.23, 3) Jani Lakanen VaajTe 1.41.08, 4) Pasi Ikonen VaajTe 1.41.37, 5) Topi Anjala 1.42.36, Tero Föhr VeVe dnf.
Naiset: 1) Minna Kauppi AR 1.24.31, 2) Saila Kinni TP 1.30.21, 3) Venla Niemi TP 1.31.53, 4) Sofia Haajanen SKPohjant1.33.22, 5) Riina Kuuselo TP 1.35.23, 6) Karoliina Sundberg Lynx 1.41.29.

Linkki kaikkiin katsastustuloksiin

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail