Kalevan Rasti voitti Jukolan

Kalevan Rasti voitti Valio-Jukolan varhain sunnuntaiaamuna Vantaalla. Kalevan Rastille Jukola-voitto oli seurahistorian neljäs. Edellisen kerran joensuulaiset juhlivat Jukola-voittoaan vuonna 2007 Lapualla.

Voittoisassa joukkueessa suunnistivat Kiril Nikolov, Jarkko Huovila, Simo-Pekka Fincke, Hannu Airila, Jere Pajunen, Philippe Adamski ja Fabian Hertner. Kalevan Rasti pääsi karkuteille kolmososuudella Fincken toimesta ja Airila repi lisää eroa seuraavalla osuudella.

– Jokaisen suunnistajan unelmapaikka päästä liikkeelle: riittävällä erolla kärjessä ja kasvattajaseura vielä järjestäjänä. Koitin edetä aggressiivisesti ja lopussa laitoin vielä kaiken peliin, hehkutti Airila voiton jälkeen.

Toiseksi Jukolassa suunnisti ruotsalainen Malungs OK Skogsmårdarna, jonka riveissä juoksi myös suomalainen Johan Bäckman. KR:n voitto oli ylivoimainen, sillä Malungs hävisi yli kahdeksan minuuttia. Norjalainen Halden SK oli kolmas.

– Sehän on vain kauniimpaa, kuittasi Fincke ylivoimaisen voiton.