Airila ja Kinni MM-katsastuksen voittoon

Suomalaiset suunnistajat katsastivat tiistaina MM-joukkueen paikkoja keskimatkalla. Kilpailu käytiin Geneven pohjoispuolella aivan heinäkuisten MM-kisojen naapurimaastoissa. MM-katsastusten voitot menivät Hannu Airilalle ja Saila Kinnille.

Airila voitti toiseksi tullutta Pasi Ikosta 13 sekunnilla. Olli-Markus Taivainen jäi kakkossijasta 35 sekuntia ja Tero Föhr 47 sekuntia. Naisissa Kinni teki runsaan viiden kilometrin radalla eroa Minna Kauppiin 41 sekuntia. Riina Kuuselo oli kolmas 1.52 Kinniä hitaampana ja Anni-Maija Fincke neljäs 2.27 kärjen takana.

Suomalaisille hyvän vertailukohdan antoivat muitten maitten huiput, jotka kävivät omaa kisaansa samalla radalla.

– Molemmat voittajat juoksivat hyvän kisan, ja pääsivät vähillä virheillä läpi. Tuolla radalla voittajien suorituksiin voi olla tyytyväinen. Lisäksi miehissä saatiin muitakin hyviä suorituksia, arvioi suunnistusmaajoukkueen päävalmentaja Juha Taini kisan jälkeen.

MM-katsastus tarjosi teknisesti vaativaa keskimatkaa, josta peitteinen maasto teki hyvin haastavan.

– Kisa vaati oikeaa rytmitystä: välillä oli nopeampaa niittyä, sitten taas teknistä peitteisempää maastoa, kuvasi Taini kisan maastoa, ja arvioi MM-keskimatkan maaston olevan yleiskuvaltaan ja vaatimustasoltaan hyvin samantyylistä.

Suomen MM-katsastukset jatkuvat keskiviikkona pitkän matkan kilpailulla. Valmennusjohto nimeää MM-joukkueen Sveitsin Lausannessa 14.7. käynnistyviin MM-kisoihin torstaina.

– Katsotaan molemmat katsastuskisat ensin. Valinnat ovat varmasti ihan haastavia, sillä matkajaot vaikuttavat myös lopputulokseen, korosti päävalmentaja Taini.

MM-joukkueeseen voidaan nimetä seitsemän miestä ja seitsemän naista, ja starttipaikkoja on jaossa yhdeksän miehissä ja yhdeksän naisissa.

MM-katsastuksen tulokset, keskimatka: Bois de la Pile, Sveitsi

Miehet (6,2 km): 1) Hannu Airila KR 38.49, 2) Pasi Ikonen VaajTe 39.02, 3) Olli-Markus Taivainen PelPo 39.37, 4) Tero Föhr VeVe 39.49, 5) Jani Lakanen VaajTe 40.17, 6) Jarkko Huovila KR 40.39, 7) Fredric Portin PR 41.30, 8) Topi Anjala Koovee 41.40, 9) Tuomas Tervo RR 43.46.
Naiset (5,1 km): 1) Saila Kinni TP 40.07, 2) Minna Kauppi AR 40.48, 3) Riina Kuuselo TP 41.59, 4) Anni-Maija Fincke TP 42.34, 5) Venla Niemi Fin 42.44, 6) Sofia Haajanen SKPohjant 44.47, Karoliina Sundberg Lynx dnf.