IOF:n hallitus ei tue MM-kisojen jakamista

Kansainvälisen suunnistusliiton (IOF) hallitus ei kannata pohjoismaista ehdotusta MM-suunnistuksen jakamisesta sprintti- ja maastotapahtumiin, jotka järjestettäisiin vuorovuosina. IOF:n hallitus otti kokouksessaan kantaa heinäkuiselle kongressille tehtyihin ehdotuksiin – joukossa myös Pohjoismaiden ehdotus MM-kisojen jakamisesta.

IOF:n hallituksen näkemyksen mukaan Pohjoismaiden ehdotus on radikaali muutos nykymuotoiseen MM-tapahtumaan, eikä muutoksen seurauksia ole ennustettavissa. Siksi IOF:n hallitus ei ole valmis tukemaan Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan uudistusehdotusta.

Sen sijaan IOF:n hallitus on valmis kannattamaan Sveitsin ja Italian ehdotusten yhdistelmää, joka säilyttäisi MM-tapahtuman nykymuotoisena uudistaen kuitenkin ohjelmaa. Tämän mukaan MM-ohjelmaan sisällytettäisiin nykyisten matkojen lisäksi sprinttiviesti, joka kilpailtaisiin miesten ja naisten sekajoukkuein.

IOF:n hallituksen kannanotot kongressiehdotuksiin.