EM-kisat Föhriltä väliin

Suunnistuksen A-maajoukkueen Tero Föhr joutuu jättämään toukokuiset EM-kisat väliin jalkavamman vuoksi. Vajaa viikko sitten Sveitsistä maajoukkueen harjoitusleiriltä palannut Föhr kävi viikolla magneettikuvauksissa.

– Kuvaus paljasti jalkavamman, joka vaatii jatkohoitoa. Föhr on poissa ainakin EM-kisoista Ruotsista, sillä hän ei pysty juoksemaan kuukauteen. Se on minimiarvio, kertoi maajoukkueen päävalmentaja Juha Taini kauden avausinfossa Helsingissä.

Maajoukkueen talvi on ollut tukkoinen, mutta päävalmentaja on luottavainen kesän päätavoitteen MM-kisojen suhteen.

– Olen maajoukkueen fyysiseen tasoon tyytyväinen, vaikka talvikausi olikin haastava. Sveitsin leirin aikana saatiin kuitenkin hyviä merkkejä, Taini korosti.

Maajoukkuesuunnistajat ovat painottaneet kauden alla taitotason riittävyyttä. Tainin mukaan pitää tietää, mikä onnistumistaso vaaditaan mitalisuoritukseen.

– Urheilijan on itse tiedostettava, mikä on riittävä taso. Tällä hetkellä olemme teknisesti enemmän perässä kuin fyysisesti. Esimerkiksi B-maajoukkueen urheilijat ovat kehittyneet fyysisellä tasolla, mutta se ei vielä riitä, vaan tarvitaan myös taidollisia onnistumisia, päävalmentaja tietää.