Kultainen kompassi -cup haastaa 14-sarjalaiset kisaamaan finaalipaikoista

14-sarjan nuorille suunnattu Kultainen kompassi  -cup pyörähtää jälleen käyntiin kesän koittaessa. Cup koostuu alueellisista osakilpailusta, joista valitaan joukkueet valtakunnalliseen finaaliin Ulvilaan 9.9. Ensimmäiset alueelliset Kultainen kompassi -cupin osakilpailut ovat yleensä jo toukokuussa.

Jokainen alue nimeää  ne osakilpailut, joiden perusteella alue valitsee 4 tyttöä ja 4 poikaa käsittävän aluejoukkueen valtakunnalliseen finaaliin. Alue myös määrittelee, miten joukkue valitaan. Alue voi nimetä finaalin yhden tai useampia joukkueita. Vuonna 2012 valtakunnallinen finaali suunnistetaan 9.9. Ulvilan Uran ja Nakkilan Wisan kansallisen kilpailun yhteydessä.

Finaalissa lähtö tapahtuu kaikkien osallistujien yhteislähtönä. Jokainen joukkueen jäsen suunnistaa eri radan (A, B, C tai D). Tytöillä ja pojilla on eri radat. Ratojen ohjeaika on 30 minuuttia. Suunnistaja tuo pisteitä joukkueelleen sen mukaan, miten hän sijoittuu omalla radallaan. Finaalissa radan voittaja saa 50 pistettä, seuraava 40, 35, 32, 29, 28, 27, ….., 3,2,1. Yhteispisteisiin lasketaan joukkueen kolmen parhaan tytön ja kolmen parhaan pojan pisteet. Finaalin voittajajoukkue on suurimman pistemäärän kerännyt aluejoukkue.

Lisätietoja alueiden karsintakilpailuista ja valintamenettelyistä saa suunnistusalueiden sivuilta ja alueiden vastuuhenkilöiltä.

Kultainen kompassi  -cupin tavoitteita ovat:
– tarjota kohtaamispaikka valtakunnallisessa kilpailussa
– lisätä kilpailukokemusta ja kiinnittää nuoria lajiin
– lisätä innostusta harrastamiseen ja tavoitteelliseen kilpailemiseen
– vähentää drop out’ia
– lisätä aluekilpailujen merkitystä
– tutustuttaa nuoria toisiinsa, tarjota elämyksiä ja kavereita.

Kerro Kultainen kompassi -cupista ja alueen osakilpailuista seurasi 13 ja 14-vuotiaille nuorille. Tänä vuonna finaaliviikonlopussa on ohjelmaa jo perjantaista alkaen. Tiedustelkaa alueen matkustussuunnitelmia ja miettikää oman seuran kiinnostusta osallistua tähän nuoria innostavaan viikonloppuun. Viikonlopun tapahtumat ovat avoimia kaikille.