Tunis kuudes maailmancupin sprintissä

Hiihtosuunnistuksen maailmancupin finaalikierros Ruotsin Bodenissa alkoi keskiviikkona sprinttikilpailulla. Maailmancupia johtava ja ensimmäistä kokonaiskilpailun voittoa jahtaava Staffan Tunis sijoittui kisassa kuudenneksi.

– Järjestäjät sekoilivat sen verran lähdössä, että en päässyt missään vaiheessa kisaan kunnolla kiinni. Tuntui, että olin vähän myöhässä koko ajan. Suurimman virheen tein toiseksi viimeisellä rastilla, kun urat olivat vähän ummessa ja jäin miettimään hetkeksi, Tunis kertasi suoritustaan.

Kisan voitti Ruotsin Erik Rost, joka kärkkyy maailmancupissa kolmantena. Tunis otti maailmancupin kokonaistilanteessa muutaman pisteen lisää kaulaa, sillä toisena majaileva Venäjän Andrey Grigoryev oli kahdeksas.

– Urat oli vedetty vanhalle pellolle. Juuri tällainen tasamaasprintti on kuin ruotsalaisille tehty. Katsotaan sitten viikonloppuna, kun matkat pitenevät ja tulee nousuja, maailmancupin kokonaiskilpailusta tiukasti taisteleva Tunis sanoi.

Naisten sprintissä Marjut Turunen oli paras suomalainen sijoittuen kuudenneksi. Tiia Tallila oli seitsemäs. Kilpailun voitti Ruotsin Tove Alexandersson.

– Kilpailu osoitti taas sen minkä olemme koko kauden tienneet että emme ole parhaimmillamme kisoissa, joissa vauhdit ovat kovat. Positiivista oli, että naiset useampi nainen sijoittui 10 parhaan joukkoon, kommentoi maajoukkueen päävalmentaja Eivind Tonna.

Hän antoi tunnustusta myös nuorelle Salla Koskelle, joka sijoittui ensimmäisessä maailmancupin kisassa 15:s sekä Tiia Tallilalle, joka oli seitsemäs.

– Tiia on osoittanut koko kauden, että potentiaalia löytyy. Hyvä, että hän teki nyt hyvän suorituksen, Tonna sanoi.

Olosuhteet finaaliviikonloppuun Bodenissa ovat mitä mainioimmat: pikku pakkanen, aurinko paistaa ja hankikanto, mikä takaa hyvät paikat oikomiselle.

Maailmancup jatkuu huomenna torstaina viestikilpailulla. Lauantaina käydään keskimatkan kilpailu ja maailmancup huipentuu sunnuntaina erikoispitkä matkan kilpailuun.
Hiihtosuunnistuksen maailmancup, Boden, Ruotsi, sprintti
Miehet:1) Erik Rost SWE, 14,26 2) Peter Arnesson SWE, +0,02 SWE, 3) Stanimir Belomaznev BUL, +0,12, 4) Christian Spoerry SWE, +0,29, 5) Hans Jorgen Kvåle NOR, +0,36, 6) Staffan Tunis +0,40… 10) Hannu-Pekka Pukema +0,50… 18) Juho-Matti Taivainen +1,18… 23) Simo Turunen +1,32… 24) Janne Häkkinen +1,43… 28) Tommi Reponen +2,30.
Naiset: 1) Tove Alexandersson SWE, 15,05, 2) Josefine Engström SWE, +0,05, 3) Polina Malchikova RUS, +0,07, 4) Marte Reenaas NOR, +0,38, 5) Audhild Bakken Rognstad NOR, +0,50, 6) Marjut Turunen +0,54, 7) Tiia Tallila +0,55…9) Sonja Mörsky +1,04…14) Milka Leppäsalmi +1,24… 15) Salla Koskela +1,30… 18) Anni Honkimaa +1,44.