Suomen miehet toisia mc-viestissä

Suomen miesten ykkösjoukkue otti toisen sijan hiihtosuunnistuksen maailmancupin viimeisessä viestikisassa Ruotsin Bodenissa. Suomi jäi joukkueella Janne Häkkinen, Hannu-Pekka Pukema, Staffan Tunis noin minuutin kisan voittaneelle Ruotsin kolmikolle. Suomen kakkosjoukkue oli kisassa kahdeksas.

– Suomen miehillä oli tänään ehjä suoritus, sillä virheitä ei juurikaan tullut. Tosin miehet itse eivät olleet toiseen sijaansa tyytyväisiä, mutta se on itse asiassa hyvä asenne, sanoi maajoukkueen päävalmentaja Eivind Tonna.

Suomen ykkösjoukkueen aloitusosuuden hiihti Janne Häkkinen, jolla oli pidempi hajonta. Häkkinen vaihtoi viidentenä 1.30 kärkipaikan ottaneen Ruotsin jälkeen. Hannu-Pekka Pukema hoiti oman osuutensa mallikkaasti. Hän nosti Suomen kakkospaikalle ja kutisti eron Ruotsiin vain 24 sekuntiin. Tunis puolestaan pystyi välillä ottamaan Ruotsin ankkuri Erik Rostia jo kiinni, mutta Rost lisäsi lopussa eron noin minuuttiin.

Päävalmentaja Tonna oli viestipäivään tyytyväinen, sillä naisten kisassa Suomi otti kakkosjoukkueellaan nelossijan. Ykkösjoukkueen suoritus hylättiin, kun ankkuri Sonja Mörsky leimasi virheensä jälkeen väärällä rastilla.

Myös naisten viestivoitto jäi Ruotsiin, joka jätti toiseksi tullutta Norjaa yli kaksi minuuttia. Suomen kakkosjoukkue Tiia Tallila, Salla Koskela ja Anni Honkimaa oli neljäs noin kuusi minuuttia Ruotsin takana.

– Ruotsi oli parempi paperilla ja tänään myös metsässä. Vaikka Suomenkin naisista moni teki hyvän osuuden, emme silti pysyneet Ruotsin vauhdissa. Kakkosjoukkueen kokonaisuus oli hyvä; he ovat jo oppineet, että tulos on hyvä, kun tekee normaalisuorituksen eikä yritä liikoja, Tonna arvioi.

Hiihtosuunnistuksen maailmancup jatkuu Ruotsissa lauantaina käytävällä keskimatkan kilpailulla. Cup päättyy sunnuntain erikoispitkän matkan kisaan. Erityisesti miehissä kärjen taistelu maailmancupin kokonaiskilpailun voitosta käy viikonloppuna kiivaana. Tiukimmin voitosta taistelevat Staffan Tunis ja Venäjän Andrei Grigorijev.

Sunnuntain erikoispitkällä matkalla miehet joutuvat kovaan testiin, sillä luvassa on yli 46 kilometrin koitos, jossa on peräti 49 rastia.

– Keli on selvästi lämpenemään päin, mikä voi tehdä viikonlopun olosuhteista raskaat. Sunnuntaina taistellaan lähdöstä maaliin mies miestä vastaan, Tonna ennakoi.

Hiihtosuunnistuksen maailmancup, Boden Ruotsi
Viestin tulokset
Miehet: 1) SWE 1 1.13.51 (Martin Hammarberg, Peter Arnesson, Erik Rost), 2) FIN 1 1.14.41 (Janne Häkkinen, Hannu-Pekka Pukema, Staffan Tunis), 3) NOR 1 1.15.02 (Sindre Haverstad, Lars Moholdt, Hans Jörgen Kvåle), 8) FIN 2 1.19.47 (Tommi Reponen, Simo Turunen, Juho-Matti Taivainen).

Naiset: 1) SWE 1.09.56 (Kajsa Richardsson, Josefine Engström, Tove Alexandersson), 2) NOR 1.12.20 (Anna Ulvensöen, Audhild Bakken Rognstad, Marte Reenaas), 3) RUS 1.14.41 (Polina Maltsikova, Anastasia Svir, Tatjana Mendel), 4) FIN 2 1.15.55 (Tiia Tallila, Salla Koskela, Anni Honkimaa), FIN 1 (Marjut Turunen, Milka Leppäsalmi, Sonja Mörsky) hylättiin.