Järjestä Rastiseikkailutapahtuma. Markkinoi lajia ja seuran toimintaa.

Olé kartalla! koulusuunnistushankkeen näkyvä toimintamuoto on koulujen Rastiseikkailutapahtuma.  Rastiseikkailuja on toteutettu vuodesta 2009 lähtien ja tapahtuma onkin saanut positiivisen vastaanoton niin koulujen oppilailta kuin opettajilta. Rastiseikkailutapahtuman järjestäminen on hyvä kimmoke seuran ja koulun väliseen yhteistyöhön. Tapahtuman järjestämällä seura voi markkinoida lajia ja oman seuran toimintaa.

Rastiseikkailutapahtuma on kehitetty markkinoimaan suunnistusta monipuolisena ja erilaisille lapsille sopivana liikuntaharrastuksena. Päivän tarkoituksena on antaa suunnistuksesta onnistumisen kokemuksia ja malleja koulusuunnistukseen sopivista harjoitteista. Koululuokat kiertävät päivän aikana toimintarasteilla oman opettajan johdolla annetun seikkailukartan mukaisessa järjestyksessä ja aikataulussa.
Tapahtuman keskuspaikaksi kannattaa valita koulupiha tai urheilukenttä, jonka ympäriltä löytyy aloitteleville suunnistajille helppoa piha- ja metsämaastoa. Sprinttikartan käyttö on suositeltavaa. Koulujen suunnistus- ja sprinttikartoille on mahdollista hakea karttarahaa. Sprinttikartoille myönnetään korotettua tukea. Lisäksi kartan -myös pihakartan – valmistukseen voi hakea nuoren kartoittajan tukea. Karttarahan hakuohje julkaistaan syksyllä 2012 SSL:n karttatoiminnan nettisivuilla ja Suunnistaja-lehdessä.

Koulutusta tapahtuman järjestäjille
Rastiseikkailutapahtuman voi järjestää haluamanaan ajankohtana keväällä tai syksyllä.  Järjestäjänä voi olla koulu tai seura, yksin tai yhdessä. Järjestämisen tueksi Suunnistusliitto tarjoaa koulutusta, jonka seura tai koulu voi tilata omalle paikkakunnalleen. Koulutuksessa esitellään selkeä tapahtumamalli, toimintarastien harjoitteet, tapahtumapäivän aikataulu ja materiaalit.

Koulutukseen osallistuvat voivat veloituksetta ladata olekartalla.fi –sivuilta Rastiseikkailun järjestämiseen tarvittavan materiaalin. Seurojen, jotka ovat aikaisemmin järjestäneet Rastiseikkailutapahtuman, mutta eivät osallistu koulutukseen, on mahdollista saada materiaali käyttöönsä ottamalla yhteyttä liiton nuorisopäällikköön.