Ensirastit uutena toimitusjohtajana

Reilu pari viikkoa ehti vierähtää, kunnes pääsin uutena toimitusjohtajana seuraamaan ensimmäisiä hiihtosuunnistuskilpailuja. SK Vuoksen laadukkaasti isännöimissä sprinttimatkojen SM-kilpailuissa sain huomata, että laji on ottanut harppauksen eteenpäin sitten edellisen hisu-kisavisiittini. Erityisesti sprinttiviestissä sijat ja tilanteet vaihtuvat nopeasti, mikä tekee seuraamisesta mielenkiintoista. EmiTagin käyttöönotto lisää lajiin vauhdikkuutta entisestään. Maastossa seuratessa huomasin, että kyllä niitä pummejakin syntyy, kun vauhtia on tarpeeksi. Ratamestareiden kanssa olimme sunnuntain viestissä loppurasteilla ja yhdessä tuumasimme, että valtaosalta jäi paras reitinvalinta tekemättä.

SK Vuoksen kilpailuissa oli käytetty hyväksi EU:n maaseuturahaston LEADER -rahoituksella tuotettua kartta-aineistoa. EU-rahan hyödyntäminen kartoituksessa on erinomainen asia. Hyvin toteutettuna hankkeena seura voi tehdä kartoitusta kohtuullisin pienin omin kustannuksin. Hankeyhteistyö näytti yhdistävän ainakin Imatralla seurayhteistyöhön myös kaupungin ja yrityselämän, millä voi aina olla positiivisia vaikutuksia myös tulevaisuuteen.

Imatralta auton nokka kääntyi kohti pohjoista ja vuoden 2013 MM-kilpailuja. Vuokatissa pakkasmittarissa oli reilu – 30 astetta, joten suunnitelmat hiihtoretkestä vaihtui hiihtoputkeen tutustumiseen. Onneksi itse MM-kilpailuissa on sitten toivottavasti vähintäänkin 50 astetta lämpimämpää.

Vuokatti tarjoaa kyllä loistavat puitteet MM-mittelöihin. Hyvät kisamaastot yhdistettyinä monipuoliseen majoitustarjontaan lyhyillä välimatkoilla antavat elämyksiä niin urheilijoille kuin yleisöllekin. Tavoitteet on asetettu yli 10 000 kisaturistille ja majoitusvarauksia kuulemma jo otetaan vastaan. Maakunnallisesti MM-kisat ovat Kainuulle iso asia ja oli hieno huomata kuinka kilpailujärjestelyt kokoavat eri toimijat yhteen. MM-kilpailut vaikuttavat järjestäjillä olevan hyvin aikataulussa ja järjestelyissä vallitsee positiivinen tekemisen meininki!

Mika Ilomäki
Mika Ilomäki