Hiihtosuunnistajat kohti kauden päätavoitetta, EM-kisoja

Suomi lähtee hiihtosuunnistuksen EM-kisoihin Ukrainaan joukkueella, jossa on peräti viisi EM-kisojen ensikertalaista. Vastapainona nuorelle ja osin kokemattomalle naisjoukkueelle erityisesti miesten joukkueessa on myös vankkaa kokemusta. EM-kisojen ensikertalaisina Ukrainassa kilpailevat Milka Leppäsalmi, Sonja Mörsky, Sari Vääränen, Hannu-Pekka Pukema ja Ville-Petteri Saarela. Heistä Mörskyllä ja Saarelalla on kokemusta viime kaudelta MM-kisoista.

Valtaosa Suomen maajoukkueesta kotiutui vastikään USAsta pidetyltä maailmancupin kiertueelta. Aikaero matkusteluineen sekä fyysisesti raskaat kilpailut korkealla asettavat haasteita parin viikon jaksolle ennen EM-kisoja, kauden päätavoitetta.

– Tärkeintä on nyt palautua aikaerosta ja harjoitella ensi viikolla hieman kovemmin. USAssa tehtiin vielä liikaa pikkuvirheitä, mikä johtuu vähäisestä kilpailumäärästä, joten ennen EM-kisoja pitää päästä tekemään joitakin teknisesti haastavia harjoituksia paineen alla, suunnittelee Suomen maajoukkueen päävalmentajana toimiva Eivind Tonna.

USAn maailmancupkiertueen väliin jättäneistä mm. Olli-Markus Taivainen ja Matti Keskinarkaus lähtevät EM-kisoihin. EM-viikon jälkeiselle Kazakstanin maailmancupkierrokselle uusina urheilijoina mukaan lähtevät Marjut Turunen ja Tommi Reponen, jotka Ukrainassa kilpailevat vielä nuorten MM-joukkueessa.

Suomen joukkue hiihtosuunnistuksen EM-kisoihin Ukrainaan 20.-26.2.

Naiset: Anni Honkimaa Espoon Suunta, Milka Leppäsalmi Haapamäen Urheilijat, Sonja Mörsky Haapamäen Urheilijat, Tiia Tallila Valkeakosken Haka, Pernilla Tunis IF Femman, Sari Vääränen Kouvolan Suunnistajat
Miehet: Janne Häkkinen Suunta-Jyväskylä, Matti Keskinarkaus Ounasvaaran Hiihtoseura, Hannu-Pekka Pukema Navi, Ville-Petteri Saarela Keminmaan Urheilijat, Olli-Markus Taivainen Pellon Ponsi, Staffan Tunis IF Femman.

Suomen joukkue maailmancupin osakilpailuihin Kazakstanissa 29.2.-4.3.

Naiset: Milka Leppäsalmi Haapamäen Urheilijat, Sonja Mörsky Haapamäen Urheilijat, Tiia Tallila Valkeakosken Haka, Marjut Turunen SK Vuoksi.
Miehet: Janne Häkkinen Suunta Jyväskylä, Hannu-Pekka Pukema Navi, Tommi Reponen Suunta Jyväskylä, Staffan Tunis IF Femman.

Suomen joukkue nuorten MM-kisoihin Ukrainaan 20.-26.2.

Miehet: Santeri Aikio Kuusamon Erä-Veikot, Tuomas Kotro SK Vuoksi, Tero Linnainmaa Kyrös-Rasti, Lauri Nenonen SK Vuoksi, Tommi Reponen Suunta Jyväskylä, Misa Tuomala Suunta Jyväskylä.
Naiset: Salla Koskela Lounais-Hämeen Rasti, Milla Maijala Lapin Veikot, Anna Närhi Jämsän Retki-Veikot, Mira Räisänen Saloisten Reipas, Marjut Turunen SK Vuoksi, Oona Valkonen Kangasniemen Kalske.

Suomen joukkue nuorten alle 17-vuotiaiden EM-kilpailuihin Ukrainaan 20.-26.2.

Pojat: Joonas Ahola Navi, Aleksi Karppinen Laitasaaren Veto, Henri Similä SK Vuoksi.
Tytöt: Suvi Oikarinen Ounasvaaran Hiihtoseura, Noora Räisänen Saloisten Reipas, Liisa Sassi-Päkkilä SK Pohjantähti.

EM-järjestäjien kotisivut

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail