Mika Ilomäki liiton uusi toimitusjohtaja

Suunnistusliiton hallitus on valinnut liiton uudeksi toimitusjohtajaksi Mika Ilomäen, joka korvaa tehtävässä Hiihtoliiton ja Maastohiihto ry:n toiminnanjohtajaksi vuoden vaihteessa siirtyvän Mika Kulmalan. Mika Ilomäki on toiminut neljä viime vuotta Urheiluopisto Kisakeskuksen toimitusjohtajana. Hän sanoo lähtevänsä Suunnistusliittoon erittäin motivoituneena.

– Sydän ja sielu sykkivät suunnistukselle. Suunnistin itse aktiivisesti 2000-luvun alkupuolelle, joten tämä tuntuu kuin kotiinpaluulta, Ilomäki arvioi tuoreeltaan valintansa jälkeen.

Hän nostaa lähiaikojen tärkeimmäksi tavoitteeksi Vuokatissa heinäkuussa 2013 järjestettävät suunnistuksen MM-kisat.

– Katseet on jo kohdistettu Vuokattiin. Suunnistukselle tärkeää on olla mukana suomalaisen huippu-urheilun muutostyössä nimenomaan aktiivisena ja yhteistyöhaluisena toimijana, Ilomäki pohtii.

Suunnistusliiton puheenjohtaja Kirre Palmin mukaan Ilomäen valinnassa painoi hänen innostuksensa uuteen tehtävään sekä lajituntemus ja hyvä verkosto urheiluelämässä.

– Mika Ilomäki on innostunut ja motivoitunut uudesta tehtävästä. Hänellä on hyvä verkosto liikunnan rahoituksen ja toiminnan päättäjiin, eikä unohtaa sovi hänen lajituntemustaan tai kokemustaan tv-tuotannosta, Palmi korostaa.

Mika Ilomäki aloittaa Suunnistusliiton toimitusjohtajana tammikuussa 2012.