Puolustusvoimat jatkaa Jukolan päätukijana

Puolustusvoimat ja Kaukametsäläiset ovat allekirjoittaneet yhteistyönsä puitesopimuksen jatkon vuosille 2013 – 2015. Sopimukseen liittyy myös kahden lisävuoden optio. Puolustusvoimat on Jukolan viestin päätukija. Ensimmäinen sopimus solmittiin vuonna 2003.

Puolustusvoimat lainaa Jukolaan mm. telttoja, muonitus- ja tietoliikennekalustoa, tekee yhteyksiä yms. Vastineeksi se saa mm. neljänkymmenen joukkueen osallistumisen veloituksetta viesteihin, tilaisuuden kutsua kutsuvieraita, erilaista näkyvyyttä jne. Jukola on Puolustusvoimille hyvä tilaisuus esitellä toimintaansa nuorille liikunnallisille miehille ja naisille mahdollisena työpaikkana. Rahaa ei liiku kumpaankaan suuntaan, vaan vastikkeet on mitoitettu saman arvoisiksi.

Puitesopimuksen allekirjoittivat henkilöstöpäällikkö, kontra-amiraali Antero Karumaa ja liikuntapäällikkö, evl Matti Santtila Puolustusvoimista sekä puheenjohtaja Reimo Uljas ja sihteeri Matti J. Koski Kaukametsäläisistä.

– Suunnistus on taito, jolla on käyttöä puolustusvoimissa. Siinä mielessä tämä on myös isänmaallista yhteistyötä. Laji sopii myös kaikenikäisille ja saa vanhatkin liikkumaan. Koska kuntosuunnistustoiminta on laajaa, sillä on kansanterveydellistäkin merkitystä, amiraali Karumaa sanoi sopimuksesta.

– Sopimus on hyvin tärkeä sekä yksittäisille järjestäjille että Jukolan julkikuvalle yleisestikin. Ilman Puolustusvoimien tukea Jukola ei voisi kunnolla käyttää tekniikoita, jotka ovat mahdollistaneet sen, että Jukolan viestit ovat online-leimauksineen, GPS-seurantoineen ja useine maaston kameroineen muuttuneet entisistä, tuntemattomista, metsien kätköissä tehtävistä suorituksista kisapaikalla screeneiltä ja kotikatsomoissa tv:stä seurattaviksi, jopa hyvin mielenkiintoisiksi. Lajin perusarvoista kuitenkaan tinkimättä. Jukola tarjoaa Puolustusvoimille myös hyvän harjoitustilaisuuden, jossa niin sen kuin Jukolankin maineen kannalta on onnistuttava. Yhteistyömme on ollut erinomaista ja uskon, että se on hyödydyttänyt kumpaakin osapuolta, arvioi Reimo Uljas Kaukametsäläisistä.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail