Kirre Palmi jatkaa Suunnistusliiton johdossa

Vuodesta 2008 Suunnistusliiton puheenjohtajana toiminut Kirre Palmi valittiin sunnuntaina Jyväskylässä järjestetyssä liittovaltuuston syyskokouksessa jatkamaan Suunnistusliiton johdossa. Palmin valinta uudelle kaksivuotiskaudelle oli yksimielinen.

– Tästä mennään kohti MM-kotikisoja ja Vuokattia 2013 nousujohteisella menolla. Tavoitteena on hyödyntää kotikisoja mahdollisimman paljon. Tämä on viimeinen puheenjohtajakauteni, mutta jäähdyttelemään ei ruveta, kertoi Palmi valintansa jälkeen.

Varapuheenjohtajaksi valittiin jyväskyläläinen Esko Junttila. Hän korvaa varapuheenjohtajana erovuorossa olleen Gia Alexanderssonin, joka jättäytyi hallitustyöskentelystä. Junttila voitti varapuheenjohtajaäänestyksessä vastaehdokkaansa Roald von Schoultzin ja Urpo Väänäsen. Junttilan lisäksi Suunnistusliiton varapuheenjohtajana toimii Hannu Kottonen.

Hallitukseen varsinaisina jäseninä valittiin Esa Tihilä ja Roald von Schoultz. Tihilä aloittaa hallituksessa kolmannen kaksivuotiskautensa ja von Schoultz nousee hallitukseen uutena jäsenenä toimittuaan kaksi vuotta hallituksen varajäsenenä. Uudeksi varajäseneksi hänen tilalleen valittiin Jorma Pöntinen, joka on aiemmin toiminut hallituksen jäsenenä. Erovuoroisten lisäksi hallituksen jäseninä jatkavat Antti Ekonoja ja Päivi Alakuijala sekä varajäsenenä Jorma Helin.

Suunnistusliiton liittovaltuusto hyväksyi vuoden 2012 taloussuunnitelman loppusummaksi 2,459 miljoonaa euroa, joka on runsaat kolme prosenttia kuluvan vuoden talousarviota suurempi. Suunnistusliiton strategian mukaiset painopisteet vuodelle 2012 ovat huippu-urheilumenestyksen turvaaminen, nuorisosuunnistuksen kehittäminen, vuoden 2013 MM-kotikisoihin valmistautuminen sekä uuden tietojärjestelmän IRMAn ensimmäinen käyttöönottovuosi.