VeVe ehdolla Pohjola-pääpalkinnon saajaksi

Vehkalahden Veikot on edennyt kuuden parhaan seuran joukkoon, josta valitaan vuoden 2011 Pohjola-pääpalkinnon voittaja. Haminalainen yleisseura järjesti kesällä Jukolan viestin ja juhli syyskuussa 100-vuotista taivaltaan. Muut viisi pääpalkintoehdokasta ovat Tikkurilan Judokat, Leppävirran Viri, Hämeenlinnan Jalkapalloseura, Keravan Naisvoimistelijat ja Ilves Tampereelta. Seurat ovat valikoituneet 259 hakemuksen lähettäneen seuran joukosta SLU-alueiden, SLU:n ja Pohjola-SLU johtoryhmän tekemissä arvioinneissa.

Kuusi seuraa esitellään loka-marraskuussa YLE TV2:n SISU -ohjelmassa. Esittelyjen jälkeen yleisö äänestää kolme finalistia, joista Suomen Urheilugaalan Suuri palkintoraati valitsee 10 000 euron arvoisen Pohjola-pääpalkinnon voittajan. Kaksi muuta finalistia palkitaan 2 500 euron palkinnoilla. Pohjola-pääpalkinto jaetaan Suomen Urheilugaalassa 16.1.2012.

Pohjola-palkinto myönnetään seuralle, jossa on aktiivista, avointa ja laadukasta toimintaa, innostava ilmapiiri sekä hyvä tekemisen meininki ja seurassa toimitaan Reilun Pelin edellyttämällä tavalla. Tänä vuonna valinnassa painotetaan erityisesti sitä, miten seurassa huomioidaan ja ylläpidetään aktiivista vapaaehtoistoimintaa.
Pohjola-palkinto Hyvälle Seuralle on tunnustuspalkinto moniarvoiselle ja laadukkaalle seuratyölle. Palkinnolla halutaan kannustaa niitä yli miljoonaa suomalaista, jotka tekevät työtä urheiluseuroissa.

Suunnistusseura SK Vuoksi palkittiin Pohjola-palkinnolla vuonna 2009.

VeVen seuraesittely SISU-ohjelmassa nähdään sunnuntaina 16.10. Yleisöäänestysaika on 20.11.–27.11.2011. Äänestys tapahtuu osoitteessa www.suomenurheilugaala.fi. SISU-ohjelmat ja seuraesittelyt näytetään sunnuntaisin YLE TV2 ja esittämisen jälkeen ne ovat katsottavissa myös YLE Areenassa.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail