Suunnistusmaajoukkue Trimtexin asuihin

Norjalainen vaatevalmistaja Trimtex, Suomen Suunnistusliitto ja Vuokatin MM-järjestelytoimikunta ovat allekirjoittaneet mittavan sopimuksen koskien maajoukkueiden, liiton toimihenkilöiden sekä vuoden 2013 Vuokatin MM-kisojen vaatteita.

– Tämä on ensimmäinen iso yhteistyösopimus mikä allekirjoitettiin yhdessä Suunnistusliiton ja Vuokatin MM-kisojen kanssa, iloitsi Suomen Suunnistusliiton toimitusjohtaja Mika Kulmala.

Sopimuksen arvo on noin 300 000 euroa. Kun tähän lisätään Trimtexin ja hiihtosuunnistusmaajoukkueen jo viime vuonna allekirjoitettua sopimus, nousee yhteisarvo 350 000 euroon.

Sopimus kestää vuoden 2014 loppuun asti.

Näkyvyys on laaja, sillä maajoukkueiden asujen lisäksi Trimtexiltä tulevat Vuokatin MM-kisojen järjestäjien ja toimihenkilöiden asut, mikä tarkoittaa yhteensä noin 700 henkeä.

Trimtexin toimitusjohtaja Tor Eivind Augland oli myös iloinen uudesta yhteistyökumppanista. Trimtexin tavoitteena on tulla entistä vahvemmin tutuksi suomalaisille ja tuoda tuotteet suomalaisten kuluttajien ulottuville.

– Suunnistusvaatteiden kysyntä Suomessa on kovaa, joten on hienoa päästä mukaan markkinoille.  MM-kisoista tulee suuri tapahtuma, ja on hienoa olla mukana siellä, Augland sanoi.

Ensimmäisen kerran suomalaiset maajoukkuesuunnistajat voidaan nähdä upouusissa ja juuri suomalaisille suunnitelluissa vaatteissa kauden alussa huhtikuussa.

Trimtexillä on jo takana pitkä historia suunnistusasujen valmistajana. Nykyisen toimitusjohtajan Tor Eivind Auglandin isä Harald Augland perusti yrityksen jo vuonna 1976. Trimtex oli ensimmäinen yritys joka valmisti erityisesti suunnistukseen tarkoitettavat asut. Trimtex on maailman suurin suunnistusvaatteiden valmistaja. Yhtiö toimii jo noin 20 maassa, suurimpina maina Sveitsi ja Tanska. Suunnistuksen ohella Trimtex tuottaa vaatteita maastohiihtoon, yleisurheiluun ja maastopyöräilyyn.