Suunnistusliiton ja Jani Lakasen tiet eroavat

Suomen Suunnistusliitto on vapauttanut  Jani Lakasen tehtävistään. Hän on toiminut kaksi vuotta nuorten maajoukkueen valmentajana ja valmentajakouluttajana. Lakasen työsuhteen päättäminen johtuu työsuhteen kuluessa kasvaneesta luottamuspulasta, joka kärjistyi Lakasen syksyllä julkaisemien valmennusaiheisten kirjoitusten myötä.

– Suunnistusliitolla on selkeä linja siitä, miten valmentajamme toimivat. Jani Lakanen on ilmoittanut, ettei pysty sitoutumaan työnantajansa linjaan ja toimintatapoihin, vaan hän haluaisi toimia vapaasti omalla tavallaan. Meillä on toiminnassamme paljon vapausasteita, mutta osa Lakasen valmennuksellisista näkemyksistä  poikkeaa liiton valmennuslinjauksista häiritsevän paljon, kommentoi toimitusjohtaja Mika Kulmala.

Lakanen on ilmoittanut liiton johdolle, että haluaisi edelleen jatkaa valmentajana, mutta omilla ehdoillaan ja erivapauksin. Kulmala korostaa, että näin Suunnistusliitto ei voi toimia.

– Jos emme voi luottaa siihen, että Lakanen pysyy valmentajana yhteisesti sovituissa asioissa ja linjassa, johon muut valmentajamme sitoutuvat, ainoa vaihtoehtomme on, että liiton ja valmentaja Lakasen tiet tässä tilanteessa eroavat, Kulmala sanoo.

Lakanen ilmoitti jo aiemmin tänä vuonna satsaavansa jälleen henkilökohtaiseen urheilu-uraansa ja haluavansa pyrkiä Suomen joukkueeseen MM-kotikisoihin 2013 Vuokatissa.

Toimitusjohtaja Kulmalan mukaan Lakasen seuraajan tilanne ratkeaa myöhemmin syksyllä. Nuorten maajoukkuevalmentajaksi on jo aiemmin nimetty Markus Lindeqvist.

– Uskon, että Lakasella on vielä paljon annettavaa huippusuunnistajana ja esimerkiksi urheilijoiden henkilökohtaisena valmentajana suomalaiselle suunnistukselle, Kulmala lisää.