Tervo odottaa tiukkaa sprinttiä

Neljänteen MM-sprinttiinsä tiistaina Ranskassa starttaava Tuomas Tervo odottaa tiukkaa ja tiivistä sprinttipäivää. Sprintin karsinta juostaan aamulla Aix-les-Bainsin keskustassa ja finaali viitisen tuntia myöhemmin viereisen Chamberyn keskustassa.

– Karsinnan ja finaalin väli on riittävä. Karsintakilpailu on fyysisesti tiukempi, sillä nousua on luvassa yli sata metriä. Finaalin alue on melko lätty, noususumma on vain 25 metriä. Finaalista tulee todennäköisesti tosi tiukka kisa pienillä eroilla, sillä alue on sen verran simppeliä, Tervo ennakoi tiistaita.

Hän laskee, että 10-15 sekunnin sisään saattaa mahtua monta miestä, joten kaikki ylimääräiset sekunnit pitää finaalissa pystyä karsimaan pois.

– Finaalialue ei tarjoa kovin paljon erikoisuuksia. Merkille pantavaa ovat useat kapeat kujat, joiden suuaukkoa voi olla vaikeata havaita. Kysymysmerkki on tietysti se, miten paljon alueella on yleisöä, joka voi vielä peittää näiden kujien alkua, Tervo pohtii sprintin aattona.

Aamulla käytävään sprinttikarsintaan Tervo suunnittelee lähtevänsä varman päälle -taktiikalla. Karsintaan on kaupunkikorttelien ja tiukan noususumman lisäksi odotettavissa myös vähän puistomaisempaa tai jopa metsäisempää aluetta.

– Karsinnan sijoituksella ei ole niin väliä, kunhan pääsee jatkoon. Jos karsinnassa saa hyvän suorituksen, lisää se itseluottamusta finaaliin ja antaa paremmat lähtökohdat, tietää Tervo, joka parhaimmillaan on MM-sprintissä ollut  sijalla 13.

Tervo on oman arvionsa mukaan tehnyt tällä kaudella 15-20 sprinttiharjoitusta keskieurooppalaisissa kaupungeissa. Hän pitää määrää riittävänä.

– Sprinttimaajoukkueen myötä näitä on tullut enemmän kuin ennen, ja ainakin mahdollisuudet ovat olleet hyvät, Tervo kehuu.

Hän asettaa suurimmat menestyspaineet Sveitsin edustusnelikolle. Sveitsiläisrintamakin on kuitenkin murrettavissa runsasrastisella radalla.

– Sujuvalla suunnistuksella ja puhtaalla suorituksella. Jokaiselta rastilta täytyy pystyä lähtemään sujuvasti, Tervo korostaa.