Anni-Maija Finckellä on maastot hallussa

Anni-Maija Fincke lähtee rennolla mielellä Ranskan MM-finaaleihin. Ensimmäisenä vuorossa on sprintti, jonka karsinta ja finaali käydään huomenna. Keskiviikkona Fincke mittelee taitojaan pitkällä matkalla. Molempien kilpailuiden maastojen pitäisi olla tuttuja 26-vuotiaalle suunnistajalle.

– Sprintin finaalimaasto on hyvin hallussa, kun olen käynyt kävelemässä kisakaupungissa. On kiva lähteä kisaamaan, Fincke kertoi.

Tällä kaudella Fincke on panostanut sprinttiin hieman entistä enemmän. Nopeuteen tähtääviä juoksuharjoituksia ja räjähtävää voimaa kehittäviä lihaskuntotreenejä on ollut ohjelmassa enemmän kuin viime kaudella. Myös taitopuoleen on paneuduttu entistä paremmin.

– Tällä hetkellä sprintti on ehkä lemppari. Kaikki matkat ovat rakkaita, mutta se vaihtelee menestyksen mukaan. Sprintti on siistiä puuhaa ja siinä pääsee juoksemaan kovaa hienoissa kaupungeissa.

MM-sprintissä Fincke lähtee tekemään samanlaista suoritusta kuin aiemmin tänä vuonna. SM-kultaa sprintistä voittanut suunnistajatar ei odota, että finaalissa tarjolla olisi mitään erityistä. Kovassa vauhdissa vaikeasti havaittavat kapeat kujat ja tunnelit toki tuovat omat haasteensa reitinvalintojen tekoon.

– Tavoitteet katsotaan huomenna. Mahdollisimman rennosti yritän lähteä finaaleihin, Fincke sanoi.

Lauantaina 13.8. kisatussa pitkän matkan karsinnassa Fincke oli oman eränsä neljäs. Vaikka suunnistuskokemusta Fincke onkin hakenut Ranskan metsistä useilla leireillä ennen kisoja, ei suunnistus sujunut karsinnassa aivan nappiin.

– Juoksuvauhdissa pystyn parempaan, en tietoisesti antanut nyt kaikkea. Suunnistus oli vähän kökköilyä, kun oli vaikea tehdä hyviä reitinvalintoja. Aikaa meni, kun pysähtelin ja varmistelin. Olisin mennyt kovempaa, jos olisin osannut.

Ranskan kisat ovat Finckelle viidennet aikuisten maailmanmestaruuskilpailut. Viime vuonna Fincke oli sprintissä kahdeksas ja keskimatkalla kuudes. Pitkälle matkalle hän ei vuosi sitten osallistunut.