MM-kisojen mitalitili avattu

Tarkkuussuunnistajat toivat Suomen ensimmäiset mitalit Ranskan MM-kilpailuista. Lauri Kontkanen voitti avoimen sarjan mestaruuden ja Antti Rusanen sai hopeaa. Suomi voitti myös joukkuekilpailun tiukan pistekamppailun jälkeen.

MM-kulta oli Kontkaselle – kuten myös Suomelle tarkkuussuunnistuksessa ensimmäinen. Viime vuonna voitto kariutui virheeseen rastilla 10.

– Tuntuu tosi hyvältä. Samalla voitettiin Ruotsi joukkuekisassa, mikäs sen mukavampaa. Kilpailu oli kiva, loppurata oli haasteellinen, kun ensimmäinen vaikutelma ei ollut oikein, Kontkanen kertoi.

Paralympiasarjassa paras suomalainen oli Pekka Seppä, joka oli seitsemäs. Seppä oli Kontkasen ja Rusasen mukana ottamassa Suomeen MM-joukkuekultaa.

– Hienoa, etten pilannut tiimin suoritusta, Seppä totesi tyytyväisenä joukkuekultaan.

Tulokset MM-tarkkuussuunnistus

Avoin sarja:
1) Lauri Kontkanen FIN 43/58, 2) Antti Rusanen FIN 43/85,…, 15) Jari Turto 41/167.5

Paralympiasarja:
1) Dmitri Kutsherenko RUS 40/58,…, 7) Pekka Seppä FIN 39/93, 8) Kari Pinola FIN 38/62,…, 22) Matti Mäntyniemi FIN 33/142. Pinolan tulos ja sijoitus paranivat tulostarkistuksen jälkeen.